.

.

 

.

Productie Vlinderprinses van start

Bijzondere productie staat nu al volop in de steigers: Muziektheaterspektakel ‘De Vlinderprinses’.

De productie van het Drentstalig muziektheaterspektakel ‘De Vlinderprinses’ staat al enige tijd volop in de steigers en gaat de komende maanden vol energie verder met de voorbereidingen. De voorstellingen staan weliswaar pas in het najaar geprogrammeerd, maar het repeteren is zowel voor koorleden als toneelspelers begin januari met veel enthousiasme van start gegaan. Het muziektheaterspektakel zal van 3 t/m 8 september 2024 aan de Stegenwantsweg, op de es nabij de kerk van Zweeloo, plaatsvinden.

Historie en fantasie
De Vlinderprinses bestaat uit een serie zelfgeschreven scenes en liederen. Het geromantiseerde verhaal is gebaseerd op historische feiten en regionale sagen. Het beschrijft wat er zich in 1952 in de Zweeler dorpsgemeenschap afspeelt als er bij een historische opgraving een bijzondere vondst wordt gedaan: het graf van de ‘Prinses van Zweeloo’. Het verhaal is geschreven door Harm Dijkstra, Jan Kruimink tekent voor de arrangementen voor koor en orkest. De zang- en muziekstukken worden uitgevoerd door solisten, ensembles en een groot gemengd koor. Voor het spel hebben toneelspelers en figuranten een rol. De deelnemers komen zoveel mogelijk uit de regio en de uitvoering is in de streektaal.

Veel mensen doen mee
Om een indruk te geven hoeveel mensen betrokken zijn bij deze productie:
-  Ruim 140 zangers en toneelspelers verlenen hun medewerking. Een groot deel is lid van 31 culturele verenigingen in Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo en ruime omgeving.
-  De gehele fanfare van muziekvereniging Excelsior, 10 toegevoegde muzikanten en een popband verzorgen de muzikale begeleiding.
-  20 figuranten doen mee met oldtimers, attributen en paarden.
-  Verdeeld over 6 commissies zijn 30 mensen intensief betrokken bij de organisatie.
-  10 professionals op het gebied van zang, toneel, muziek en decor ondersteunen het project als speler of als adviseur van de organisatie.

Vrijwilligers
Tijdens de voorbereiding en de uitvoering van het project zijn veel mensen nodig: makers van kleding en attributen, decorbouwers, mensen die helpen bij het opbouwen van de speellocatie of in de bediening in de consumptietent, maar ook verkeersregelaars en begeleiders. De Stichting mobiliseert daarvoor zo’n 100 - 150 vrijwilligers. We zoeken nog vrijwilligers voor inrichting van het speelterrein, op- en afbouw van de tribune, grime, begeleiding van het publiek en in de catering. Meedoen als vrijwilliger? Aanmelden kan via www.vlinderprinses.nl/meedoen-als-vrijwilliger

Participatie
Participatie, maar ook het Drentse woord ‘mandielig’, karakteriseert dit project het beste: met een groot aantal samenwerkende en betrokken mensen een mooie voorstelling maken. De kaartverkoop start half april. Alle informatie is te vinden op www.vlinderprinses.nl.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel