.

.

 

.

Claudia Stinne genomineerd voor boekenprijzen

Claudia Stinne uit Aalden bracht in 2023 het boek Reizend het jaar door uit.

Op dit moment zijn de stemrondes voor de publieksprijzen van de Indie Awards, waarvoor dit boek in meerdere rubrieken is genomineerd. Bij deze jaarlijkse boekenprijs - voor Nederlandstalige schrijvers die zelf hun boeken uitgeven - worden zowel juryprijzen als publieksprijzen uitgereikt en in beide categorieën dingt Reizend het jaar door mee naar de prijzen.

‘Na het uitgeven van mijn debuutroman Een leven op wielen was ik toe aan een luchtiger boek,’ aldus Claudia Stinne. ‘Zowel in onderwerp als qua formaat is mijn debuut "zware kost". Daarom koos ik dit keer voor lekkere feelgoodverhalen over reizen. De bundel Reizend het jaar door bestaat uit vier seizoensnovelles.

In het lenteverhaal 'De backpacker' gaat een kersvers stel te voet op reis van Groningen naar Zuid-Frankrijk. Tijdens deze reis leren de geliefden elkaar én zichzelf beter kennen.

Het zomerverhaal 'Stalperikelen' neemt je mee naar een handelsstal in Duitsland waar Annelies niet alles aantreft wat ze had gedroomd.

De twee vriendinnen van het herfstverhaal blijken tijdens hun fietsreis door Californië minder met elkaar gemeen te hebben dan ze aanvankelijk dachten. Hun heuvelige tocht gaat letterlijk en figuurlijk 'Van dal tot dal'.

In het afsluitende winterverhaal 'Op glad ijs' verruilt Linda haar ski's voor haar schaatsen, komt ze de knappe Thomas tegen en verandert haar hele vakantie.

Uniek aan deze bundel is dat er telkens één persoon terugkomt in het volgende verhaal. Zo nemen de personages je mee het jaar door en kom je ook in het laatste verhaal weer bekenden uit de eerste novelle tegen. Het boek is inmiddels door de bibliotheek in de collectie opgenomen en de eerste druk is reeds uitverkocht.' 

Voor de publieksprijzen kunnen mensen de hele maand maart hun stem uitbrengen via de site van de Indie Awards. Natuurlijk hoopt Claudia Stinne dat mensen massaal zullen stemmen.
De Indie Awards worden op 8 juni uitgereikt in Utrecht. Meer informatie is te vinden op www.theindieawards.nl

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel