.

.

 

.

Succesvol Blackgospelconcert brengt saamhorigheid en emotie via muziek

Kerk in Aalden barst uit zijn voegen tijdens gezamenlijk concert Vocation en Marturia.

Afgelopen zaterdag verzamelden zich zo'n 250 enthousiaste bezoekers in de PKN kerk in Aalden voor een buitengewoon Blackgospelconcert, georganiseerd door de koren Vocation uit Sleen en Marturia uit Aalden. De kerk barstte uit zijn voegen terwijl de gelegenheidsband, met een opmerkelijk goede blazerssectie, het publiek betoverde met hun muzikaliteit.

De avond begon met een inspirerende workshop verzorgd door Anne Verhart. Ze wist beide koren, met haar jeugdige enthousiasme te stimuleren om buiten hun comfortzone te treden en vol overgave te zingen, geïnspireerd door de Black Gospelgedachte: 'er ligt nog zoveel moois voor ons, laten we deze hoop en vreugde in onze liederen uitdragen!'. Deze boodschap werd met open armen ontvangen en vormde de kern van het concert.

In het eerste deel van het concert brachten beide koren hun eigen nummers ten gehore, waarbij het publiek actief betrokken werd. Na een korte pauze werd het tweede deel ingeleid met een energizer, waarbij harmonie en dynamiek centraal stonden en waarin de lessen van de middag waren verwerkt. Vervolgens zongen beide koren opnieuw hun eigen liederen, gevolgd door een samenzanglied.

Het hoogtepunt van de avond kwam toen de twee aangeleerde nummers tijdens de workshop, 'Down by de riverside' en 'It's your season', werden vertolkt met de begeleiding van de band. De krachtige uitvoeringen deden de kerk letterlijk op zijn grondvesten trillen.

De spreekstalmeesters van de avond benadrukten terecht dat deze avond een prachtig voorbeeld was van saamhorigheid en het vermogen om emoties over te brengen via muziek. Na afloop van het concert bleven velen hangen voor een après-zang, waar de sfeer van de avond nog even werd vastgehouden en waar talloze complimenten werden uitgewisseld.

Gospelgroep Marturia kijkt met trots terug op een zeer geslaagd concert en kijkt alvast uit naar het volgende gezamenlijke optreden, dat gepland staat op 19 oktober in het Atlas Theater, waar Vocation haar 25-jarig jubileum zal vieren met een speciaal concert. 

(Bent u nieuwsgierig geworden? Het concert is te beluisteren via www.kerkdienstgemist.nl, kies Drenthe, kies Aalden, kies 2 maart, 19.30 uur).

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel