.

.

 

.

Paasvuur brandt als een fakkel

Paasvuurbouwers uit Zweeler dorpen hebben eer van werk en zetten schouders onder traditie.

Terwijl de jongste jeugd zich tijdens het paasweekend kon vermaken met paaseieren zoeken, zorgde de oudere jeugd voor een heerlijke warme gloed van het paasvuur. Jong en oud  genoten weer van het folkloristisch tafereel.

De paasbulten werden door de jeugd vakkundig in brand gestoken. Het begon met een bescheiden stookvuurtje. Al snel stonden de bulten in de hens en kon iedereen zich met volle teugen opwarmen aan het knisperende, warme vuur en vooral van de gezellige sfeer.

In Aalden/Zweeloo verzamelde de jeugd van de basisscholen zich om 19:00 uur bij de parkeerplaats van 't Alterbarg. In fakkeloptocht gingen de kinderen van groep 6, 7 en 8 naar de paasbult. Net als voorgaande jaren staken ze de bult met de fakkels in de hens.

Vanaf dat moment kon het feestje beginnen. De leden van de organiserende Jeugdsoos zorgden voor een tapje en limonade en verkochten broodjes hamburgers.

Hulde voor fanatieke bouwers
Hulde voor de fanatieke paasbultbouwers uit de dorpen die zelfs zaterdagavond nog tot in de late uurtjes bezig waren met de laatste voorbereidingen en het verzamelen van snoeihout. Ook dit keer was er veel energie in de opbouw van de bult gestopt. Al weken voor Pasen wordt er snoeiafval verzameld op een grote bult. Een sterk staaltje van gemeenschapszin.

(Foto's: Jansje Brands)

Kijk voor meer foto's van de Paasvuren in het album Paasvuren Meppen en Aalden/Zweeloo 2024

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel