.

.

 

.

Hennie, Grietje en Roelie krijgen onderscheiding

Muzikanten Hennie, Grietje en Roelie van B.O.M. krijgen na ruim veertig jaar trouwe dienst een onderscheiding. “Ze missen vrijwel nooit op de repetities”.

Hennie Nijenbanning, Grietje Westerhof en Roelie Boerma zijn paasmaandag verrast met een oorkonde en gouden speld van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). Het drietal is meer dan veertig jaar lid van Blaas Op Maat (B.O.M.) uit Zweeloo. Voorzitter Karst Kuipers van de plaatselijke muziekvereniging reikte de onderscheidingen uit tijdens de paasbrunch voor het front van een vrijwel uitverkocht dorpshuis De Spil.

Vrijwel nooit een repetitie gemist
Kuipers toonde zich in zijn nopjes met de drie trouwe leden, voor wie muziek en in het bijzonder B.O.M. niet meer weg te denken is uit hun leven. “Jullie leveren het bewijs dat iedere maandagavond weer reikhalzend naar de repetitie wordt uitgekeken, want jullie zijn vrijwel altijd van de partij. Dat is een groot compliment waard. We zijn dan ook bijzonder trots op jullie inzet voor B.O.M en de onderscheiding is dan ook meer dan verdiend.”

Ook in commissieverband actief 
Hennie speelt op de eshoorn, Roelie op de bariton en Grietje blaast op de bugel. Het blijft voor het drietal niet alleen bij blazen. Ze zijn door de jaren heen ook bij diverse acties en in commissieverband actief geweest voor B.O.M. In 1992 werd er met groot succes een actie op touw gezet voor nieuwe uniformen. Verder brachten de B.O.M.-kalenders en de potgrondactie jaarlijks flink wat geld in het laatje van de vereniging. Bij al deze activiteiten waren Hennie, Roelie en Grietje nauw betrokken.

Roelie Boerma, Grietje Westerhof en Hennie Nijenbanning (v.l.n.r.) zijn al ruim veertig jaar verbonden aan muziekvereniging B.O.M. Het drietal werd op tweede paasdag tijdens de paasbrunch van het korps uit Zweeloo in De Spil verrast met een onderscheiding van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). (Foto: Jansje Brands)    

Nieuwe leden hard nodig
Karst Kuipers hoopt van harte dat de drie jubilarissen een voorbeeld mogen zijn voor nieuwe enthousiaste leden, want die heeft B.O.M. hard nodig. “We komen met 23 leden wel in de buurt van de ondergrens en het is steeds lastiger om alle partijen te bezetten. We zijn dan ook druk bezig om nieuwe muzikanten te interesseren. Dat blijkt een opgave, want tegenwoordig is er zoveel meer en kiest men helaas niet meer per definitie voor de fanfare.

Maandagavond in De Spil
Maandag is de vaste repetitieavond in dorpshuis De Spil. Belangstellenden zijn dan tussen 19.30 uur en 21.30 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Meer informatie ook via voorzitter Karst Kuipers 06 11 26 99 15

Bron: Coevorder Courant 

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel