.

.

 

.

Midzomer Festival Aalden

Op zaterdagavond 6 juli zullen maar liefst 4 koren en Muziekvereniging B.O.M. gezamenlijk een concert geven in het openluchttheater in Zweeloo.

Er wordt momenteel door vertegenwoordigers van de 5 deelnemende verenigingen hard gewerkt aan een gevarieerd programma.

Waarom doen we dit?
We willen samen iets leuks doen voor het dorp. We willen laten zien wat er allemaal aan talent is in Zweeloo en omstreken en hoeveel plezier je kunt beleven aan muziek maken. Misschien wil je zelf wel mee gaan doen! Elk van de verenigingen zal een kort optreden verzorgen en we sluiten af met een gezamenlijk nummer met alle deelnemers (meer dan 100).

Wie doen er allemaal mee?
De Loozangers: dit koor bestaat uit 35 enthousiaste mannen en vrouwen uit Zweeloo en omliggende dorpen. Op het repertoire staan gevarieerde, verrassende en niet-alledaagse liedjes en liederen in vele stijlen en talen, van Schubert tot Karl Jenkins en van Boudewijn de Groot tot Daniël Lohues.

Sweelodie: Opgericht in 2002, is een enthousiast, pop gerelateerd koor uit Zweeloo. Plezier, kwaliteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel. Onze dirigent, Jochem Weggemans, begeleidt ons op de piano en verzorgt ook alle arrangementen. Het koor bestaat uit ongeveer 40 zangeressen, we zingen meerstemmig en in verschillende talen.

De Sweel Singers: Mannenkoor (39 leden) dat 4-stemmig een uitgebreid repertoire zingt. Naast shanty’s worden ook bekend liedjes van o.a. John Denver, Ancora, BZN, Harm en Roelof, the Dubliners en Guus Meeuwis gezongen.

Marturia: Het repertoire van dit gemengde koor bestaat uit gospels en ‘nummers met een boodschap’. Zij worden begeleid door Peter Loef op de piano.Hij is ook de dirigent van dit gospelkoor.

Muziekvereniging B.O.M: Blaas Op Maat is opgericht in 1909 en bestaat momenteel uit 18 blazers en 3 leden die slagwerk spelen. Het is een fanfare die niet alleen marsmuziek speelt, maar ook allerlei andere arrangementen voor fanfare (Hollandse hits, filmmuziek, medleys van de Beatles, Blues Brothers, Doe Maar ...).

Kortom:
6 juli a.s. staan er 5 verenigingen met samen meer dan 100(!) muzikanten voor jullie op het podium.
We geven een gratis concert waar jullie allemaal van harte voor zijn uitgenodigd. Aanmelden hoeft niet. Je kunt op de dag zelf nog beslissen of je komt of niet. Slecht weer is geen excuus. Als het regent gaat het concert ook door. We zullen dan uitwijken naar de Drieklank in Aalden.

Wij gaan ons allemaal voorbereiden en verheugen ons nu al op een mooie, gezellige, warme zomeravond samen met iedereen die komt kijken en luisteren. In juni volgt er nog meer nieuws in OEK, maar zet deze datum vast in je agenda!

Tot zaterdagavond 6 juli in het Openluchttheater in Zweeloo!

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel