.

.

 

.

Folk veur Volk festival: programma met internationale allure

De 19 editie van het Folk veur Volk-festival (FvvF) krijgt internationale allure. De Noorse topband Greenland Whalefishers komt op zaterdag 22 juni a.s. naar de Hof van Schepers in Oud-Aalden.

De organisatie van het kleinschalige festival is verheugd met de komst van de internationale topact.

Folk veur Volk is al sinds jaar en dag een festival voor iedereen die houdt van uitdagingen, gezelligheid en nieuwe bands wil ontdekken. Nog steeds met een intiem karakter, maar altijd top. Dat heeft zeker te maken met de eigenzinnige koers die de organisatoren al jarenlang uitstippelen. Zo wordt aan de entourage minstens zoveel aandacht geschonken als aan de muziek. Het toch al prachtig gelegen boerenerf van Egbert en Hennie Schepers in Oud-Aalden wordt ieder jaar fraai opgetuigd, met veel oog voor detail.

De trends en muzikale accenten zijn door de jaren heen iets gewijzigd, want ook het Folk veur Volk-festival is getuige geweest van de fluwelen revolutie die zich in de folkwereld heeft voltrokken. Het contracteren van de buitenlandse topband Greenland Whalefishers past in dat beeld. Ze speelden vorig jaar op Folkwoods, het grootste folkfestival van Nederland, en waren daar enorm succesvol. ‘De band live zien spelen is echt genieten. De oude punkers halen alles uit de kast, kennen de poses, gebruiken getweeën één microfoon en spelen bovenal geroutineerd en loeistrak. De muziekstijl van Greenland Whalefishers gecombineerd met hun onbeperkt enthousiasme staat tijdens Folk veur Volk 2013 garant voor een knallend folkfeest', aldus de organisatoren.

Ook  Lucky Fonz III mag als een topact worden aangemerkt. Deze succesvolle singer/songwriter werd in Nederland bekend door ontroerende folkliedjes, maar misschien nog wel meer door zijn aparte live-optredens. Muziekliefhebbers weten het inmiddels: een Lucky Fonz show kan heen en weer schieten van hartverscheurende melancholie naar regelrechte stand-up comedy. Hij speelde op Lowlands en Noorderslag en was lange tijd de huistroubadour in De Wereld Draait door en op 22 juni dus te zien in Aalden bij het Folk veur Volk Festival. Verder zijn er optredens te beluisteren van Porterhouse, Stringcaster en Flannery. Op het kleine podium speelt Leon met de banjo.

Het kinderprogramma van Folk Veur Volk is ondertussen wijd en zijd bekend. Inmiddels is voor de kinderen het poppentheater De Zwerfkast uit Nieuw-Weerdinge geboekt. Zij zetten in de Hof van Schepers, samen met de kinderen, de Poppen aan het Dansen.

Het Folk veur Volk-festival begint op 22 juni om 16.00 uur en duurt tot in de kleine uurtjes. Bij supermarkt COOP Weggen in Aalden is de voorverkoop van het Folk veur Volk-festival gestart. Ook bij de vestigingen van de COOP in Oosterhesselen, Dalen en Odoorn zijn kaarten verkrijgbaar. Kijk voor meer info op: www.folkveurvolk.nl

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel