.

.

 

.

Folk veur Volk maakt spraakmakende line-up bekend

Town of Saints komt naar Oud Aalden

Het duurt nog even voordat het zaterdag 21 juni “midzomernacht” is, maar voor de heuse folk-liefhebbers is het een dag om naar uit te kijken.

Dit jaar wordt het Folk veur Volk-festival weer top, want kijk alleen al naar de bands die de 20e editie van het festival kleur geven. Met een superdiverse line-up vol kwaliteitsartiesten uit alle windstreken, wordt het publiek in de Hof van Schepers in Oud Aalden uitgedaagd de diepte van het programma in te duiken. De nostalgische accommodatie is al jarenlang de ideale achtergrond voor het markante folk festival met een alternatief randje.

De diversiteit en kwaliteit van het programma is verder uitgebalanceerd. Het knusse festival heeft na twintig jaar haar unieke positie helemaal gevonden. Het aanbod van talent en bewezen kwaliteit is ongekend en Folk veur Volk is uitgegroeid tot een place to be voor liefhebbers van folk en aanverwante muziekstijlen.

De grote publiekstrekker in 2014 is Town of Saints. Dit is een bijzondere energieke Nederlands/Finse band die bekend staat om hun wervelende optredens. Met traditionele folk-invloeden en precies de juiste dosis punk zijn zij het afgelopen jaar doorgebroken in zowel Nederland als het buitenland. Ze staan regelmatig in de hitlijst en zijn genomineerd voor een 3 FM Award.

En dan hebben we nog Red Herring op het programma. Een kniediep in de rootstraditie, maar middenin de moderne tijd. Red Herring maakt feest, vertelt muzikale verhalen of het nu gaat om folk, bluegrass, country of americana.

The Old Times Skifflers is  opnieuw tijdens FvvF te bewonderen. De bandleden laten de oude tijden van skiffle muziek herleven. Eind vijftiger begin zestiger jaren vierde deze muziekvorm hoogtij. De Beatles zijn zelf ooit als skiffle groep begonnen.

Jack and the Weathermanzijn een laid back duo uit Haarlem, die met hun muziek de zonnige kant van het leven belichten. Met slechts een akoestische gitaar en twee stemmen houden deze jongens het simpel: luchtige liedjes met een kop en een staart, funky gitaarspel met af en toe vloeiende raps met een gezonde dosis humor.

De band Filthy Nelly is ontstaan in het najaar van 2004 en speelt eigen repertoire geschreven door tekstdichter Marco van der Els. De muziekgroep omschrijft haar muziek als 'Europese Folkpunk met diepgang'. Traditionele instrumenten zoals de viool, accordeon en tin-whistle worden vermengt met een rauwe begeleiding van drums, bas en elektrische gitaar. 

Jamie Clarkeis een begaafd gitarist en folkzanger. Hij sloot zich aan bij de beroemde Ierse folk punkgroep The Pogues. In 1997 vormde hij Perfect. De spraakmakende live-shows vormen een perfecte mix tussen eigen materiaal en sommige van de Pogues-klassiekers.

De jongste jeugd zal worden vermaakt met het kinderprogramma Nomad Theater. Kijk voor meer info op www.folkveurvolk.nl

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel