.

.

 

.

Klaas Scheper over 20 jaar Folk veur Volk

Het jaarlijkse muziekfestival “Folk veur Volk” bestaat al weer 20 jaar vertelt Klaas Scheper (49) uit Aalden. Hij was er van het begin af aan bij betrokken als organisator,

samen met Egbert Schepers, die een prima locatie hiervoor beschikbaar stelde, de “Hof van Schepers” in Oud-Aalden. Op 21 juni aanstaande is het de 20e keer dat het festival plaatsvindt.

Klaas, als 17 jarige muziekliefhebber, organiseerde het eerste Sweelpop concert. Met Herman Brood op de bühne! Daarna heeft hij nog 9 jaar Sweelpop georganiseerd tot hij “te oud” was. Na een onderbreking van een jaar werd Klaas door Egbert Schepers gevraagd, toenmalig bestuurslid van Sweel Cultureel, een andersoortig muziekfestival te organiseren.

Dat lukte samen met de toenmalige organisatie en nu is het al weer 20 jaar dat Folk veur volk bestaat. Met voor- en tegenspoed, maar het uitgangspunt was “we geven niet op”, continuïteit werd het sleutelwoord. Er werd een voorzichtig financieel beleid gevoerd om tegenslagen te kunnen opvangen en te investeren in nieuw materiaal om het terrein aan te kleden. Het moest ook professioneler, daarom werden nieuwe mensen erbij betrokken met specifieke expertise, technisch en creatief. Klaas is al die jaren gebleven en nog steeds verantwoordelijk voor het zakelijke deel. Het festival is voor iedereen, jong en oud. De mensen komen, met hun gezin en vrienden. Niet alleen voor de muziek maar ook voor de gezelligheid. De muziek is divers, traditioneel, blue grass, dansbare muziek en punk. Er zijn bekende groepen bij zoals Town of Saints, een groep die bij de De Wereld Draait Door succes had. En voor kinderen komt er dit jaar een apart programma uitgevoerd door Nomad Theater. Maar ook aan de oudere jeugd, de teeners, wordt gedacht.

De motivatie van het vaste team van 7 mensen, de vele vrijwilligers en de musici is 100%. Iedereen heeft er lol in het festival tot een succes te maken. Wat betekent dat er lange dagen worden gemaakt met de voorbereiding, de uitvoering op de avond zelf van 16:00 ’s middags tot ’s nachts 01:00 uur en de grote schoonmaak de dag erna van 09:00 tot 15:00. Al dit werk is nog gezellig ook. Er wordt voor de vrijwilligers een barbecue georganiseerd. Musici slapen bij het organisatie team thuis en last but not least, de buren van de “Hof van Schepers” maken na al die jaren nog steeds geen bezwaar.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.folkveurvolk.nl voor het programma en om een idee te krijgen van de musici: The Old Time Skiflers, Red-Herring, Kenneth, Town of Saints, Filthy Nelly, Jamie Clark’s Perfect en Jack and the Weatherman. 

Bijschrift foto: “Mister Folk veur Volk” Klaas Scheper, al 20 jaar verbonden aan het vermaarde festival in Oud-Aalden (foto Monique Jonkman-Koolen).

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel