.

.

 

.

21e editie Folk veur Volk wederom succesvol verlopen.

Waar halen ze toch iedere keer weer die bands vandaan was een veelgehoorde uitspraak afgelopen zaterdag. Ondanks de wellicht iets te lage temperatuur, maar gelukkig droog en weinig wind, was het wederom genieten geblazen voor zo’n 700 mensen.

Het programma zelf kende naast de vijf bands op het podium nog twee noviteiten. De jongeste bezoekers werden in de boomgaard vermaakt en begeleid door Esther en Janneke van kinderopvang L.O.L. Handig ook voor die kinderen die nog geen vaderdag cadeautje hadden, want dat konden ze hier maken. Voor de 12 tot 18 jarigen was er in de 2e Ster-tent een zogenaamde Silence Disco . Via veertig draadloze koptelefoons kon er via meerdere kanalen geluisterd worden naar verschillende muziek. Zo zag je kinderen geheel verschillend, of juist gelijk swingen en dansen. Een gouden greep.

Zo ook de line-up. Als eerste The Uncommon Connection met werkelijk heel goede zangeressen. Leuk ook dat Jurgen Nijenbanning drie nummers mee mocht spelen op accordeon. Daarna The Outbound Scallywag Carnival zingend rond een microfoon met typische folk instrumenten als banjo en mandoline en plukbas. De vreemde eend in de bijt was dit jaar Kalio Gajo. Deze uit Utrecht afkomstige pittige band kreeg de stemming er prima in. Jammer was dat door het eigengereid optreden van de geluidsman van de band Zorita het meer dan een uur duurde voor deze band kon starten. Het was het wachten wel meer dan waard. Met zijn donkerbruine stem wist de zanger iedereen in vervoering te brengen. Zeker geholpen door de overige zeven enthousiaste muzikanten. De twee koperblazers waren toch echt wel het zout in de pap. Het van Leonard Cohen bekende nummer “Dance me” was toch wel de topper van de avond voor velen. Als traditionele afsluiter een band die speelt in de stijl van de vermaarde Pogues. The Bottles of Smoke wisten het publiek flink op te zwepen en volgens velen is er nog nooit zoveel gedanst, gezongen en gesprongen.

Het Folk veur Volk kan terug kijken op een prima festival. Respect voor de bestuursleden en vele vrijwilligers, die na een kort nachtje allemaal om half tien weer present waren. Na een gezamenlijk ontbijt, met veel koffie was de hof en omgeving in Oud Aalden om een uur weer keurig opgeruimd en aan kant. Op naar de 22e editie!!!

De verloting – 2 vrijkaartjes voor het komende concert van Mumford & Sons in het Goffertpark in Nijmegen, is overigens gewonnen door Ad Renting uit Meppen.

The Uncommon Connection met geheel rechts Jurgen Nijenbanning (foto Ruud Janse).

Bron: Oes Eig’n Kraantien 24 juni 2015

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel