.

.

 

.

Folk veur Volk Festival: een echte succesformule

Robert Jongepier klimt op barricade voor folkfestival in Oud-Aalden. Het Folk Veur Volk Festival (FvvF) is aan haar 22e editie toe en de organisatoren hebben ook deze keer een veelbelovend programma klaargestoomd.

Zaterdag 18 juni a.s. is voor de heuse folkliefhebbers dan ook weer een dag om naar uit te kijken, want met een line-up vol kwaliteitsartiesten uit alle windstreken, wordt het publiek in de Hof van Schepers in Oud-Aalden uitgedaagd de diepte van het programma in te duiken. 

Robert Jongepier is al tien jaar vaste klant van het folkfestival en de laatste drie jaar heel actief als vrijwilliger. De 45-jarige Aaldenaar is een echte muziekliefhebber. ‘Zolang het geen metal muziek is heb ik een brede smaak. Het mooie van FvvF is de gehele entourage eromheen. Stilzitten is geen optie, want er is op het festivalterrein heel veel te beleven. De knusse accommodatie is al jarenlang de ideale achtergrond voor het markante folkfestival.’

Door het enthousiasme van bestuur, vrijwilligers en bezoekers is Robert in de ban geraakt van het folkfestival en draagt nu ieder jaar zijn steentje bij: van donderdag tot en met zondag. Als het om de belangen van het FvvF gaat, klimt hij graag op de barricades. ‘Ik ben heel tevreden over de huidige opzet van het festival. Het is een echte succesformule en daar moet je niet teveel aan sleutelen. Tijdens het opbouwen worden alle ideeën en meningen op één hoop gegooid en het resultaat is ieder jaar weer verrassend. Als vrijwilliger kost het totaal geen moeite om hier met heel veel enthousiasme een bijdrage aan te leveren.’

De meeste vrijwilligers hebben een eigen taak. ‘Ik hou mij onder meer bezig met de inrichting van De Stille Knip. En samen met Joop zorg ik er verder voor dat er vrijdagavond een heerlijke barbecue voor alle vrijwilligers klaar staat. Op de dag van het festival sta ik bij de entree en ben barkeeper in De Stille Knip.’ Jongepier heeft op voorhand alle vertrouwen in een geslaagde 22e editie. ‘Het aanbod van talent en bewezen kwaliteit is ongekend en Folk veur Volk is niet voor niets uitgegroeid tot een place to be voor de ware folkliefhebbers.’ Optredende bands zijn onder meer Mumfords Calling, Straotklinkers, Circle J. en Jack & the Weatherman. ‘Mijn avond kan al niet meer stuk!’

Daarnaast hebben de organisatoren voor de oudere jeugd en de oudere jongeren wederom de Silence Disco, dit jaar met medewerking van het muzikale duo Tralala. Het kinderprogramma voor de kleinsten is weer in vertrouwde handen van LOL.

Toegangsprijzen in de voorverkoop bij supermarkt Coop Weggen in Aalden: 12,50 euro voor volwassenen en 4,00 euro voor kinderen. Prijzen aan de kassa respectievelijk 17,50 euro en 5,00 euro. Het festival begint om 16.00 uur. Kijk voor meer info op www.folkveurvolk.nl

Bijschrift foto: Robert Jongepier (45) kijkt uit naar de 22e editie van het Folk Veur Volk Festival (FVVF), dat op zaterdag 18 juni a.s. in de Hof van Schepers in Oud-Aalden op het programma staat. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel