.

.

 

.

Folk Veur Volk viert 25-jarig jubileum op grootse wijze

Zaterdag 22 juni feest der herkenning in Hof van Schepers. De meest uiteenlopende folkbands verrasten de afgelopen 25 jaar op het Folk Veur Volk Festival (FVVF) met hoge publiekswaardering en overtuigende kwaliteit.

De organisatie pakt tijdens het vijfde lustrum op zaterdag 22 juni nog eens extra uit: liefst negen aansprekende bands kleuren de jubileumeditie.  Speciaal voor deze 25e editie komen een aantal topbands nog een keer terug op de bühne in Oud-Aalden.

Folk veur Volk bouwde de afgelopen kwart eeuw een ijzersterke merknaam op. Dat komt volgens de kenners vooral door de gevarieerde en brede muziekprogrammering. Nationale en zelfs ook internationale bands speelden in een prachtige ambiance in de idyllische hof van Schepers. Het vormt ieder jaar weer een onvergetelijke aanblik.

Geheim recept
Folk veur Vol groeide ook uit tot een generatiefestival met voor ieder wat wils, want op het festival is er voor alle leeftijden iets te beleven. Het FVVF bleek daarnaast een podium voor jonge talenten, maar zeker ook voor regionaal talent. Het  geheim van de organisatoren om het 25 jaar vol te houden? ‘Simpel: dat is te danken aan onze grote liefde voor de folkmuziek, dat geeft ons veel energie. Maar dat gevoel creëer je sámen met het publiek en natuurlijk met een grote schare vrijwilligers. We zijn er echt trots op dat het festival na 25 jaar nog steeds een feest der herkenning is bij het publiek. Dat iedereen meezingt en geniet. Geweldig om te ervaren!’

Blikvangers
Eén van de blikvangers op 22 juni is de driemans-band Jack and the Weatherman, met onder meer Sebastiaan Weerman in de gelederen. De 33-jarige in Haarlem woonachtige Weerman werd door zijn jeugdvriend Bart Koekoek in 2016 geïnviteerd om in Oud-Aalden te komen spelen. Het werd voor de oud-Zweeler een onvergetelijke ervaring. Sebastiaan heeft mooie herinneringen aan Zweeloo én aan het optreden in 2016. Hij komt tijdens het jubileumfeest van FVVF dan ook graag naar Oud-Aalden.  De band Jack and the Weatherman staat garant voor mooie pop-/en folkliedjes, verhalenderwijs vertolkt met prachtige tweestemmige harmonieën en veel energie.

Vanuit de Amerikaanse staat Tennessee wordt Owen Schinkel - met zijn zeskoppige formatie Broke & Dusty - ingevlogen. De Meppenaar, die als enige Nederlander aan de East Tennessee State University bluegrass studeert, heeft afgelopen jaar de band Broke & Dusty geformeerd. Het zestal maakt een heerlijk vertrouwde én uitdagende combinatie van traditionele en toch vooruitstrevende bluegrass.

Brúúnsma & Friends hoeven de oceaan niet over te steken. De band speelt op 22 juni in de eigen achtertuin. Liedjesschrijver en gitarist Theo Bruinsma uit Benneveld brengt al enige jaren - soms samen met zijn twee zonen Douwe (gitaar) en Thomas (contra/bas) - Drentstalige liedjes ten gehore. Tegenwoordig laat Bruinsma zich ook veelvuldig vergezellen van mondharpist Chris Vrijbloedt en drummer en percussionist Harjan Snijders. De band speelt voornamelijk eigen werk, maar in ieder geval in het Drents.

Foto: Met hun aanstekelijke, zeg maar gerust vrolijke folkdeunen hoort het folkduo Jack and the Weatherman - van oud-Zweeler Sebasitaan Weerman - thuis in het rijtje The Lumineers, Jason Mraz en Mumford and Sons, al doen ze door hun fraaie tweestemmige zang ook denken aan Simon & Garfunkel. Vorig jaar verscheen hun debuutalbum The Lucky Ones: twaalf ijzersterke songs die na één keer luisteren in je hoofd zitten!

Verder is de line-up van de jubileumeditie gevuld met de volgende artiesten:

  • De Shitfaced Mermaids, het Groningse freak folk collectief van onduidelijke omvang. Accordeon, zingende zaag, bouzouki, klarinet en zelfgemaakte basjo
  • Oude muziek komt tot leven tijdens het concert van The Outbound Scallywag Carnival.
  • De Interactieve performance ‘Trommelen op Rommel’ staat garant voor een muzikale en feestelijke beleving voor elk festival en evenement
  • De straatmuzikanten van de Nederlands/Finse indiefolk band Town Of Saints toeren non-stop door Europa. En in de afgelopen vijf jaar ontwikkelde Town of Saints zich van een indiefolk-duo tot een vijfkoppige groove-machine.
  • Jamie Clarke’s Perfect: een mix van folk, punk, rockabilly en Irish drunkabilly.
  • Flannery is een Celtic folk rock band, die maar een missie heeft: een feest bouwen dat het publiek niet snel zal vergeten.

VoorverCoop en prijzen
De voorverCoop van de 25e editie van het Folk Veur Volk Festival start op zaterdag 1 juni a.s. bij Coop Weggen in Aalden. Prijzen net al voorgaande jaren: 4 euro voor kids en 12,50 voor volwassenen. Aan de kassa resp. 5 euro en 17,50 euro. Kijk voor meer info op www.folkveurfolk.nl

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 mei 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel