.

.

 

.

Recordaantal bezoekers op 25e Folk Veur Volk

Een recordaantal folkliefhebbers verzamelde zich zaterdag in de Hof van Schepers voor de 25e editie van Folk Veur Volk. Voor het eerst kwamen er meer dan 1.100 bezoekers op het festival af.

De diversiteit en kwaliteit van het programma was weer perfect uitgebalanceerd. Op het festival het was voor de bezoekers weer een groot muzikaal feest, of het nu ging om folk, bluegrass, country of american.

Bij het FvvF gaat het overigens niet om de meest spraakmakende publiekstrekker. Het knusse festival heeft na een kwart eeuw haar unieke positie helemaal gevonden. Het aanbod van talent en bewezen kwaliteit is ongekend en Folk veur Volk is uitgegroeid tot een place to be voor liefhebbers van en folk en artiesten met een prachtig folkgeluid.

Het festival groeide en groeide, maar één ding veranderde niet: het wordt bestierd door vrijwilligers. Het is de saamhorigheid, van bezoekers en vrijwilligers onder elkaar, die al die jaren de kracht vormden van het festival. Hoewel de professionaliteit in de loop der jaren toenam, bleef de sfeer gemoedelijk, van ons kent ons. Ook voor de jongste jeugd is er inmiddels een mooi programma samengesteld, met dank aan L.O.L. Kinderopvang.

Vanuit de Amerikaanse staat Tennessee werd Owen Schinkel - met zijn zeskoppige formatie Broke & Dusty - ingevlogen. De Meppenaar, die als enige Nederlander aan de East Tennessee State University bluegrass studeert, heeft afgelopen jaar de band Broke & Dusty geformeerd. Het zestal maakt een heerlijk vertrouwde én uitdagende combinatie van traditionele en toch vooruitstrevende bluegrass

Naast de optredende bands kon het publiek uiteraard volop genieten van de intieme sfeer en van de smaakvolle gerechten en drankjes. Familieleden van de bestuursleden hadden nog een verrassend intermetzo in petto:  ze brachten een muzikaal en vocaal huldebetoon aan de bestuursleden. Dat was terecht, want in 25 jaar tijd is er – samen met vrijwilligers – dankzij de inzet van het enthousiaste bestuur iets heel moois ontstaan. Wat 25 jaar geleden kleinschalig begon, is uitgegroeid tot een festival met naam en faam tot ver over de provinciegrenzen.

Shitfaced Mermaids
Het Groningse freak folk collectief Shitfaced Mermaids vermaakte het publiek tijdens FvvF met accordeon, zingende zaag, bouzouki, klarinet en zelfgemaakte basjo. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

De vuilnismannen
Na een energieke opening door De Vuilnismannen, gevolgd door een korte warming-up, werden in de Hof van Schepers de verschillende instrumenten en ritmes uitgereikt en kregen de participerende deelnemers de kans om het trommelen op rommel zelf te beleven! Binnen no-time stond er een swingende trommelband te trommelen op tonnen, emmers, jerrycans, koffieblikken etc.. ( Foto:  Ruud Janse Fotografie)

Brúúnsma & Friends
Liedjesschrijver en gitarist Theo Bruinsma mocht natuurlijk niet ontbreken. De inwoner van Benneveld brengt al enige jaren alleen, en soms samen met zijn twee zonen Douwe (Gitaar) en Thomas (Contra/bas), Drentstalige liedjes. De meer traditioneel gerichte authentieke luisterliedjes hebben een duidelijke nedersaksische invloed. Daarnaast ook steviger werk. Dréénts met ‘n bite.  In ieder geval onmiskenbare folk..... Drentse folk welteverstaan. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 25 juni 2019
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel