.

.

 

.

Folk veur Volk op 18 juni 2022

Fantastisch programma tijdens Folk veur Volk op 18 juni in Oud Aalden. Wat kijken we allemaal uit naar 18 juni.

Dan kunnen we in eigen dorp weer het altijd gezellige Folk veur Volk festival bezoeken. Met geweldig programma voor iedere leeftijd. Doe je ogen dicht en droom je alvast op het festivalterrein ...

De bestuursleden van het eerste uur: Egbert Schepers en Klaas Scheper.

Programma
Om 16.00 uur gaat het festivalterrein in de hof van Schepers open. De bamboebus is dan op het terrein aanwezig. Onder deskundige begeleiding kunnen jong (en oud) bouwen aan een waar kunstwerk van bamboe. Ook LOL is vanaf 16.00 uur aanwezig met een super leuk kinderprogramma.

Op het podium treedt als eerste band Devil in the Kitchen op. De echte Folk liefhebbers kunnen hun hart ophalen met dit muzikale duo. Zij spelen muziek die diep geworteld is in de Ierse/Schotse traditie. Een Devil in the kitchen is een muzikale folkervaring die gegarandeerd gepassioneerd, humoristisch en vermakelijk is.

Hierna is het podium voor Jack Bottleneck & band. Met een veelzijdig repertoire slagen Jack Bottleneck & band er telkens weer in het publiek te prikkelen, te verwonderen en te charmeren. De nummers die Jack ten gehore brengt, zeggen veel over z’n leven en je proeft aan alles dat hij de muziek leeft die hij speelt. In de prachtige ambiance in Oud Aalden weet hij zeker menigeen te raken met z’n muziek.

Vervolgens bestijgen The Small Time Crooks het podium. Dit is eenold-timey skiffle band met een ruig charakter. Hot, hip, swingy ragtime elementen gepaard met tin pan alley en een aardige portie in whisky verdronken bluegrass zijn tekenend voor hun muziek.  Meerstemmigheid, een rap uptempo swingende aanslag en een slappende bass zijn de kenmerken van hun muziek. Dit moet je echt zien en horen. En wellicht zijn ze later op de avond nog te verleiden tot een optreden in de Stille Knip ...

Band: The Small Time Crooks

Aansluitend treedt de band Sunfire op. Deze Western Folk band staat bekend om zijn onmiskenbaar eigen geluid. Ze spelen een unieke mix van folk, americana, roots, rock en bluegrass. De vijfkoppige band groeide in de afgelopen paar jaar uit tot een geliefde live act met vele optredens in heel Europa.De rauwe vocals, boeiende verhalen en onweerstaanbare ritmes en melodieën op viool, gitaar, banjo, bas en drums zorgen voor live optredens van buitenklasse. Een verslavende combinatie voor elke muziekliefhebber. En dat allemaal in Oud Aalden!

Nevermind Nessie is de stevige afsluiter van het festival. Hun folk geïnspireerde punkrock zorgt gegarandeerd voor een goed gevulde danswei. Rechttoe rechtaan, no nonsense, hard gaan en altijd levendig. Dat is de beste manier om een liveshow van deze vijf Belgen te omschrijven. Gedreven door folkdeuntjes op fluit, accordeon en viool en ondersteund door een ijzersterke punkrockritmesectie, zijn ze een perfecte match als afsluitende act van het Folk veur Volk festival.

En ondertussen tussendoor tussen het publiek
En tussen al deze mooie optredens door is de band Folkyah aanwezig op het terrein, gewoon tussen het publiek. De zeskoppige band heeft een repertoire van (bekende) pop-rock liedjes van o.a. Steve Earl, Bob Dylan, Steve ‘n Seagul, The Mahones, Mumford & Sons, Bruce Springsteen en Johnny Cash, afgewisseld met traditionele Ierse muziek. Er wordt gespeeld op semi-akoestische instrumenten zoals banjo, mandoline, accordeon, bas- en westerngitaar en drums. Het bijzondere van de mannen van FOLKYAH is dat zij de pop-rock covers, van de jaren zestig tot heden, in een aanstekelijk folkjasje hebben gestoken. Herkenbaarheid alom en lekker meezingen dus.

Veurvercoop
De voorvercoöp start op woensdag 1 juni. En zoals de naam al zegt, kun je hiervoor terecht bij de plaatselijke Coop in Aalden. Je koopt daar tegen veurvercoopprijzen (€ 12,50 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen) de kaarten. De prijzen aan de kassa op de dag zelf zijn respectievelijk € 17,50 en € 5,00.

Noaberkaart
Dit jaar hebben we eenmalig de Noaberkaart. In de afgelopen twee Coronajaren zijn veel nieuwe mensen (buren) in onze dorpen neergestreken. Omdat we het festival in zijn bekende vorm 2 jaar hebben moeten missen, denken we dat het goed is om ook hen op een leuke laagdrempelige manier kennis laten maken met ons inmiddels 28-jarige festival. Daarom is het mogelijk om je nieuwe buurman of vrouw mee te nemen naar het festival voor half geld!!!! Uiteraard willen we geen stiefkinderen maken en daarom hebben we de regeling voor alle naobers beschikbaar gemaakt.

Je kunt de noaberkaart voor je buur aan de kassa kopen samen met een entreebewijs voor de normale prijs. Enige voorwaarde is dat jullie wel samen voor 18.00 uur op het festivalterrein moeten zijn en op enigerlei wijze kunnen aantonen dat je buren bent of bent geweest!!!

Inflatie heeft geen vat op de prijzen bij Folk veur Volk
De prijzen van de kaarten zijn hetzelfde als voorgaande jaren. Dat geldt ook voor de munten. Bij Folk veur Volk koop je 3 munten voor 5 euro. Waar vind je dat nog in deze tijd?

De bestuursleden van het Folk veur Volk Festival v.l.n.r. Klaas Scheper, Monique Bruinsma, Bianca Kocks, Bart Koekoek, Karin Bos en Joop Timmer. Op de foto ontbreekt Egbert Schepers. (Archieffoto: Ruud Janse Fotografie)

Graag tot ziens allemaal op het Folk veur Volk festival op 18 juni.

Oes Eigen Kraantien d.d. 3 mei 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel