.

.

 

.

Op Folk veur Volk Festival werd weer aan iedereen gedacht

De mooist denkbare folkmuziek in de Hof van Schepers.

Over de muziek op het Folk veur Volk Festival wordt vaak gezegd dat het de bezoekers direct in vervoering brengt. Afgelopen zaterdag konden de ruim 1.000 trouwe bezoekers dat onmiddellijk beamen.

Folkmuziek in alle gradaties
Een festival voor jong én oud, dat is FvvF in de Hof van Schepers. Met  folkmuziek in alle gradaties.  Die mengelmoes aan stijlen is ook terug te zien aan het publiek, twintigers staan te dansen op dezelfde muziek als vijftigplussers. Met recht een generatiefestival. Voor de kinderen was er door LOL Kinderopvang een leuk kinderprogramma georganiseerd.

Programma LOL Kinderopvang waar vele kinderen lekker geknutseld hebben

Devil in the Kitchen
De band Devil in the Kitchen beet zaterdagmiddag rond 16.00 uur het spits af. De echte folk liefhebbers konden al direct hun hart ophalen met dit muzikale duo. Diep gewortelde folk is in de Ierse/Schotse traditie, gepassioneerd humoristisch en vermakelijk.

Onder eikenbomen en zomerse omstandigheid
Hierna was het podium voor Jack Bottleneck & band. Met een veelzijdig repertoire slaagde de band er in om het publiek onder de eikenbomen en zomerse omstandigheden te prikkelen, te verwonderen en te charmeren. Vervolgens bestegen The Small Time Crooks het podium. Een old-timey skiffle band met een ruig charakter.  Aansluitend trad de band Sunfire op. Deze Western Folk band staat bekend om zijn onmiskenbaar eigen geluid. Ze spelen een unieke mix van folk, americana, roots, rock en bluegrass.

Stevige afsluiter
De Belgische band Nevermind Nessie bleek de stevige afsluiter van het festival. Hun folk geïnspireerde punkrock zorgde voor een goed gevulde danswei. Rechttoe rechtaan, no nonsense, hard gaan en altijd levendig. En tussen al deze mooie optredens door was de band Folkyah aanwezig op het terrein, gewoon tussen het publiek.

De band Folkyah speelde op het terrein tussen het publiek

BamBoeBus en retro-huiskamertjes
BamBoeBus verzorgde tussendoor een creatieve en educatieve workshop. Samen de nijvere jeugd werd er een groot kunstwerk op het festivalterrein gebouwd.

Verder bleken ook de knusse retro huiskamertjes een schot in de roos. Daar nam iedereen maar wat graag  in plaats en waren van begin tot in de kleine uurtjes dan ook bezet.

Noaberkaart
Gevestigde bezoekers konden dankzij de Noaberkaart op een leuke laagdrempelige manier ook hun nieuwe buren kennis laten maken met het populaire festival. Een aantal inwoners kwam met hun noaber naar het terrein in Oud-Aalden!

Line-up om van te smullen
Het was echt een line-up om van te smullen en uiteraard met een lekker pilsje erbij. Het was zaterdag hartstikke mooi én druk!

De dames van de FvvF-organisatie (v.l.n.r.): Monique Bruinsma, Bianca Kocks en Karin Bos.

Foto's: Annika van Veen

Klik voor meer foto's op Fotoalbum Folk veur Volk

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel