.

.

 

.

Folk veur Volk Festival 2023 overtreft alle verwachtingen

“We zijn echt lyrisch en overdonderd. Het was zo’n gigantisch succes!”

Met een recordaantal bezoekers heeft het Folk Veur Volk Festival (FvvF) zichzelf afgelopen zaterdag opnieuw op alle fronten overtroffen!
De folkliefhebbers konden in de Hof van Schepers in Oud-Aalden niet alleen hun hart ophalen met de optredens, maar FvvF 2023 gaat ook de boeken in als een culinair feestje om door een ringetje te halen.
Een levendige smakentapas en een wijnbar met wijnen uit alle windstreken. Bovendien konden kunstzinnige bezoekers op het festivalterrein op een levensgrote kleurplaat in de voetsporen treden van Vincent van Gogh. Uiteraard maakte ook het superleuke kinderprogramma van LOL Kinderopvang weer deel uit van het veelzijdige programma.
Een noviteit was het warme welkom dat de Muppets bij de entree vanaf het balkon in petto hadden voor de bezoekers.

Gigantisch succes
“Dit jaar overtreft het bezoekersaantal alle verwachtingen. We zijn echt lyrisch en overdonderd. Het was zo’n gigantisch succes! Alle festivalgangers, van jong tot oud, genoten met volle teugen. Ieder jaar denken we: mooier dan dit kan het nooit zijn, maar toch hebben we dit jaar weer voorgaande edities overtroffen”, blikt Bianca Kocks namens de organisatie terug.

Ogen en oren tekort
FvvF is een festival met folkmuziek in alle gradaties. Al bij het eerste optreden kwamen de folkliefhebbers oren en ogen tekort met het optreden van Volluk. Ierse en Schotse muziek, maar dan van Hollandse bodem. Vervolgens was het de beurt aan singer-songwriter Maurice van Hoek. Met ijzersterke vocalen en gitaarspel bracht Van Hoek samen met zijn band een brede rootssound. In de prachtige ambiance in Oud-Aalden wist hij menig bezoeker in vervoering te brengen.

JP & The Seeger Session Band met Egbert Schepers
Rond zonsondergang besteeg JP & The Seeger Session Band het podium, maar tot ieders verrassing completeerde Egbert Schepers met zijn sousafoon de veertienkoppige band. Het publiek werd door Schepers en JP & The Seeger Session Band omver geblazen met een mix van americana, country, gospel, New Orleans Jazz en alles daar tussenin. De Amerikaanse rocksinger Bruce Springsteen zou zijn vingers erbij aflikken.

Squander Squad bleek de stevige afsluiter van het festival. Deze unieke folkband zette het podium flink op stelten. Niets was hun te gek en de strak in de hoogste versnelling gespeelde folkrock bleek de perfecte match als afsluitende act van het Folk veur Volk festival. Voetjes van de vloer oftewel het gras!

Stille knip
Na middernacht was ook de Stille Knip als vanouds geopend en was er nog een optreden te beluisteren van de local hero JP Hoogendijk en de huisband. Ook dat wilde natuurlijk niemand missen. Bestuur en vrijwilligers bedankt voor dit zeer geslaagde festival. Valt dit nog te overtreffen? Volgend jaar gaan we het  beleven! 

Foto's: Ruud Janse Fotografie

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel