.

.

 

.

Fantastische bands geboekt voor Folk veur Volk 2024

The best is yet to come! Bijna te mooi om waar te zijn! Hierbij presenteren wij de eerste drie namen voor het Folk veur Volk Festival op 22 juni aanstaande.

Marlon Pichel met zijn 7 koppige band
Zij komen (inclusief 3 blazers) de boel op stelten zetten. Marlon is muzikant in hart en nieren. De zanger staat al vanaf z’n 9e op het podium én deed in 2019 mee aan de Voice Of Holland. Ook krijgt Marlon de nodige air-play op Radio Veronica. Gewapend met een krachtige soulvolle stem en uitzonderlijke begaafdheid op drums is hij een zeer veelzijdig artiest. In 2023 bracht Pichel zijn debuutalbum uit waarvan eerder al de singles ‘Good Ol’ Loving’ en ‘I Wanna Boogie’ verschenen. Geïnspireerd door de groten der aarde (Otis Redding, Wilson Pickett) neemt hij je mee terug in de tijd naar de jaren 60 en 70. Het is slechts een klein uitstapje van Folk naar Soul … Dat belooft een spektakel te worden.

The Logues.
Met deze party-folkrockband halen we echte Ieren naar Oud Aalden. Ze maken die typische Keltische muziek waar Ierland wereldberoemd om is: met whiskey doordrenkte Folk. Bescheiden begonnen in een slaperig Iers dorpje, zijn ze uitgegroeid tot een van de meest gewilde livebands van Ierland. The Logues, bestaande uit drums, bas, akoestische gitaar, mandoline, banjo, tin whistle en zang, treedt ondertussen op door heel Europa en Amerika. En 22 juni dus in Oud Aalden. Het repertoire bestaat uit Ierse meezingers afgewisseld met covers van onder meer Bruce Springsteen, The Pogues, Van Morrisson en Steve Earl. Kwalitatief goed stuk muziek met een geweldige sfeer. Voetjes van de vloer.

Them Dirty Dimes
Dit is een band die teruggrijpt op oude genres en daar iets nieuws van smeedt. De muziek van deze Groninger band grijpt terug op het Amerika van de jaren 20 van de vorige eeuw. Met hun gevarieerde set schiet de band van gypsy naar blues en van americana en dixieland naar folk. Them Dirty Dimes kennen de kracht van een goed verhaal en verpakken deze in prachtige tonen in een prachtige ambiance die uitnodigt tot het bouwen van een feestje. Sinds 2018 timmeren ze aan de weg en vooral de laatste jaren gaat het hard met ze. Afgelopen zomer pakten ze uit bij Noorderzon. Deze zomer komen ze in Oud Aalden.

Houd onze website in de gaten voor de volgende namen en voor de start van de voorverkoop.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel