.

.

 

.

Twaalf die-hards ontvangen kaart voor het leven voor FVVF

Bestuur Folk veur Volk-festival (FVVF) trots, maar ook verrast door ‘stormloop’ op monument in Ierland.

Het blijft (voorlopig) bij de uitgifte van twaalf eeuwige persoonlijke vrijkaarten van het Folk veur Folk-festival. Bestuurslid Joop Timmer vertelde zaterdagmiddag bij het startsein van de voorverkoop voor het festival - op zaterdag  22 juni - klip en klaar verrast te zijn over het doorzettingsvermogen van twaalf doorgewinterde folkliefhebbers om het in 2023 gedoopte FVVF-monument in het hartje van Ierland te bezoeken.

Het twaalftal had afzonderlijk van elkaar kosten noch moete gespaard om het FvvF-monument te bezoeken en kreeg een eeuwig durende vrijkaart in het vooruitzicht gesteld. “Twaalf kaarten voor het leven is nog wel niet te overzien, maar we moeten er niet aan denken dat het een bedevaartsoord gaat worden en dat we uitverkocht raken zonder een cent entree te beuren. We kunnen ons geen dergelijke risico’s veroorloven”, grapte Joop in het gezellige speciaal ingerichte FVVF-café aan de Aelderstraat 50.

De twaalf prijswinnaars Bert en Wilma Visser, Hans en Yvonne Jansen, Kylie Anderson, Lukas en Katja Grabe, Owen Schinkel, Duncan Steenbergen, Dieneke Warmolts en twee bestuursleden van Folk aan de Grupe.  (Foto: Jansje Brands).

Lef en durf 
Timmer sprak lovende woorden over lef en durf van de twaalf folkliefhebbers om het FVVF-monument in Ierland te bezoeken en met de nadere kennismaking van een land waar folkmuziek nog een vorm van communicatie is. Wat het precies is dat de kroegbezoekers daar massaal de mond doet houden als ook maar iemand aanstalten maakt om te gaan zingen of een instrument te bespelen, weet Timmer zo ook niet, maar het spreekt hem wel aan. ‘Daar is muziek een nog een bestaande vorm van communicatie.

Klaas, Tycho en Harold in Ierland
Ierland wordt nog gekenmerkt door authentieke dorpjes. Aan de rand van een van die dorpjes ligt het FVVF-monument en daar was Klaas Scheper - samen met zoon Tycho en oud-Aaldenaar Harold Popma - zaterdag aanwezig om het monument na een jaar al weer ten grave te dragen. Dat gebeurde via een live-verbinding die met alle toeters en bellen was opgetuigd. Een gedenkwaardig moment en Klaas sprak van een speciaal moment in de geschiedenis van het festival.

Dertig jarig jubileum
Ondertussen werd de FvvF-taart aangesneden en de twaalf winnaars ontvingen de eeuwige vrijkaart uitgereikt door Joop Timmer en Egbert Schepers. Zaterdag werd ook stilgestaan bij het dertig jarig jubileum en waren ook oud-bestuursleden uitgenodigd. Onder het genot van hapjes en drankjes en op de muziek van Long Way Home met Owen Schinkel uit Meppen werd er teruggeblikt op festivals van de afgelopen decennia. Ook de veurverkoop van het festival ging van start en de eerste toegangskaarten gingen grif over de toonbank.

Voorverkoop bij Welkoop Zweeloo en Peter de Koning Rijdende Winkel
Vanaf gisteren (maandag 25 maart) kun je ook kaarten voor veurverkoopprijzen kopen bij de Welkoop in Zweeloo en bij Peter de Koning. Dus let op er zijn geen kaarten meer te koop bij de Coop supermarkt! Ook online is de verkoop inmiddels gestart. Wees erbij, want voor dit jaar geldt vol=vol !

Het bestuur van Folk veur Volk: Egbert Schepers, Bianca Kocks, Monique Bruinsma, Bart Koekoek, Joop Timmer Karin Bos (Klaas Scheper ontbreekt op de foto) en de oud-bestuursleden Gert Askes en Erwin Nijman (Foto: Jansje Brands).

Een eervolle vermelding was er voor Roelf van Veen, die een vrijkaart voor de komende festival ontving.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel