.

.

 

.

Veur Volk Veur Folk en vrijwilligersfeest op 31 maart in dorpshuis De Spil

Op zaterdag 31 maart kunnen folkliefhebbers uit Zweeloo en wijde omgeving hun hart ophalen. Niet alleen staat vanaf 17.00 uur het traditionele vrijwilligersfeest op de agenda, aansluitend zal er voor belangstellenden ook een sfeervol Veur volk veur Folk worden georganiseerd.

Over de locatie van het folkevenement, een voorloper op het echte Folk Veur Volk op zaterdag 30 juni, bestond vooraf geen enkele twijfel : dorpshuis De Spil.

Bestuurslid Joop Timmer van stichting Folk veur Volk is bijzonder blij dat het dorpshuis in ieder geval voor de komende periode is veiliggesteld. ‘Met onze keuze voor De Spil willen we een duidelijk signaal afgeven. Deze accommodatie is dé spil van tal van de dorpsactiviteiten. We hopen van harte dat ook andere verenigingen en instellingen het voorbeeld van Fok veur Volk zullen volgen. De faciliteiten van De Spil moeten we veel meer benutten. Misschien moeten we het dorpshuis als gemeenschap wel weer herontdekken. Hoe dan ook: laten we het in ieder geval niet verloren laten gaan!’’ Over de opzet van het vrijwilligersfeest kan Timmer kort zijn: we willen de hardwerkende vrijwilligers van Folk veur Volk in het zonnetje zetten. Zonder hun inzet is het ondenkbaar om een dergelijk festijn te organiseren. Daaraan gekoppeld organiseren we ‘s avonds een folkfestival. Iedereen is hier van harte uitgenodigd.”

Grote zaken werpen inmiddels hun schaduw vooruit. Dat geldt zeker voor de 19e editie van het Folk veur Volk-festival, dat dit jaar op zaterdag 30 juni a.s. in Oud-Aalden op het programma staat. Dat is overigens iets later dan gepland. ‘Al vele jaren was de tweede zaterdag van de maand juni in de agenda van de folkliefhebbers gereserveerd voor het Folk veur Volk-festival, maar de datum is nu verplaatst naar eind juni. Dat heeft alles te maken met Retro-pop in Emmen. Dit popevenement staat op 9 juni op de kalender en aast min of meer op dezelfde doelgroep. Om elkaar niet in de wielen te rijden hebben we besloten het Folk veur Volk-festival naar eind juni te verschuiven. Uiteraard weer in de sfeervolle hof van de familie Schepers in Oud-Aalden’, zegt Joop Timmer.

‘Never change a winning team’ heeft de organisatie gedacht, want de lijn van de voorafgaande edities wordt ook in 2012 zonder meer voortgezet. ‘We zetten ook nu weer stevig in op een grote variatie aan fraaie (volks)muziek uit alle delen van Europa. Niet direct grote namen, maar op Folk veur Volk kun je je met een gerust hart laten verrassen door het onbekende. Want de kwaliteit ligt over de hele linie hoog. Wat het Folk veur Volk-festival onderscheidt is haar veelzijdigheid. Je hoeft er niet alleen naar muziek te luisteren, want je ook eindeloos genieten van de ambiance.’

De line-up kwalificeert Joop Timmer in ieder geval weer als gevarieerd en contrastrijk. ‘Ik kijk al weer uit naar die intieme optredens: met jazzy luisterliedjes, maar ook melodieuze country en niet te vergeten stevige folk-rock. Of van dat up tempo swing, vermengd met… ach wat doet dat ertoe. Folk veur Volk is de gezelligste plek voor de echte folkliefhebbers. Met de hof van Schepers als ideaal decor waar tot diep in de nacht wordt gedanst, gekletst en muziek gemaakt. En gedronken, want één ding is ieder jaar duidelijk: het heerlijk streekbier smaakt naar meer en meer….’ Overigens staat de keuze van het bier openlijk ter discussie. Op de site kunnen de bezoekers via een poll hun voorkeur uitspreken. Bron: Coevorden HuisAanHuis / Boom Regionale Uitgevers

Kijk voor meer info over Folk veur Volk en de line-up voor 2012 op de geheel vernieuwde website:  www.folkveurvolk.nl

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel