.

.

 

.

Aansprekende line-up Folk Veur Volk 2012

Aalden / Zweeloo - Na het ‘uitstapje’ in 2011 ter ere van de Zuidenveldtentoonstelling is het Folk Veur Volk Festival op zaterdag 30 juni terug in zijn oude format én op de vertrouwde stek in de Hof van Schepers in Oud-Aalden.

Liefhebbers krijgen andermaal in een sfeervolle entourage een breed repertoire folkmuziek te horen. Folk veur Volk is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een authentiek, leuk en gevarieerd festival voor jong en oud. Het heeft inmiddels een stevige plaats op de culturele agenda gekregen. Het karakteristieke plaatje is herkenbaar voor een festival als Folk veur Volk: een bezoeker heerlijk relaxed met een koel glas bier onder de eikenbomen zichtbaar genietend van de folkmuziek. En de vele amicale gesprekjes van de vele festivalgangers. Voor bezoekers die zich even willen terugtrekken is er altijd nog De Stille Knip. Het Folk veur Volk is een openluchtconcert in een idyllische omgeving. Mooie ongerepte natuur, kolossale eikenbomen. Twee paarden zijn onverstoorbaar in een weiland aan het grazen. Vogels geven onder een uitbundig zonnetje een meesterlijk openluchtconcert ten beste. Tijdens Folk veur Volk klinkt in de hof van Schepers echter een concert van een geheel andere orde.

De organisatie is er trots op dat ook dit jaar weer een aantal aansprekende acts zijn gecontracteerd. Het repertoire van de optredende bands kent als vanouds weer veel variatie en bijzondere arrangementen. Optredende bands zijn Voske. Dit duo brengt eigen folknummers met zang, gitaar, dobro en concertina. The Outbound Scallywag Carnival: Het instrumentarium van deze vijfkoppige band uit Doetinchem doet denken aan een bluegrass band: banjo, mandoline, contrabas, akoestische gitaar en mondharmonica. Harmony Glen: muziek van deze Nederlandse band is gebaseerd op Iers-Keltische folk. Hoge muzikale kwaliteit en een energieke, sprankelende podiumpresentatie. Hoppah: Door de diverse achtergronden van de muzikanten is ‘HoppaH!’ een samenkomst van verschillende muziekinvloeden; een mix van klassiek viool, folk- accordeon, reggea, gipsy gitaar en een stuwende bas. LQR : Op ambachtelijke wijze vuurt LQR stevige folksongs op de bezoekers van Folk Veur Volk af. Op het kleine podium kunnen de folkliefhebbers kijken en luisteren naar singer/songwriter Theo Bruinsma uit Aalden. Hij heeft zijn eigen dialect nimmer verloochend. De rust en ruimte maken zijn muziek toegankelijk, spannend en inspirerend. Net als de andere acts een lust voor het oor.

Het Folk veur Volk-festival begint 30 juni om 16.00 uur. Voor de jeugd is er een leuk kinderprogramma samengesteld. Kijk voor meer info op de website: www.folkveurvolk.nl

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel