.

.

 

.

Zaterdag 27 juni 2015 in Het Frensenhoes in Meppen

Open middag in Het Frensenhoes

Er was eens .... lang geleden, in Meppen, een klein dorp in Drenthe, een boerenzoon. Deze boerenzoon, Jan, had een droom; hij wilde timmerman worden. In 1906 maakte hij een werkbank en op de ‘deel’ in de boerderij van zijn ouders begon hij met zijn werk. In 1916 bouwde Jan in Meppen een timmerwerkplaats, een woonhuis, trouwde en kreeg een zoon, Jan Willem, die in de voetsporen van zijn vader trad.  In de timmerwerkplaats deden ‘moderne’ houtbewerkingmachines in de eerste helft van de 20e eeuw hun intrede en ze werd uitgebreid met een houtzagerij ...

Jaren later, we schrijven 2009, schonken zoon Jan Willem en zijn vrouw Meltje, hun authentieke timmerbedrijf, woonhuis en houtzagerij aan de Stichting Het Frensenhoes!

Wilt u dit met eigen ogen zien?

Kom naar onze open middagen en bekijk de werkbank uit 1906 waarmee het begon. We demonstreren u graag de nog altijd werkende houtbewerkingmachines, de houtzagerij en we hebben diverse andere zaken die beslist de moeite waard zijn.

Optreden van De Zingende Broeder
Remco Bijlefeld zingt populaire Nederlandstalige liedjes uit de jaren 30, 40 en 50 van de vorige eeuw en begeleidt zichzelf daarbij op gitaar. In stijl gekleed brengt hij liedjes ten gehore van Lou Bandy, Willie Derby, Eddie Christiani, Bob Scholte en vele anderen. Een geweldige combinatie met Het Frensenhoes en de tentoonstelling in De Gaanderij.
Voor meer informatie www.dezingendebroeder.nl

'70 jaar bevrijding in Zweeloo'

expositie in De Gaanderij, het onderkomen van de Historische Vereniging Zweeloo bij Het Frensenhoes. Deze expositie toont de bevrijdingsroute, L&M en NSB, de hongerwinter, onderduikers, verzet en er zijn interviews met dorpsgenoten die het allemaal hebben meegemaakt. Er is uniek materiaal, dit ‘moet’ u komen zien!

U vindt Het Frensenhoes is Meppen, ingang aan de achterkant, via De Dennekampen.

Dit alles is te bekijken en te beluisteren vanaf 13.00 uur tot plm. 16.00 uur.

De entree is helemaal gratis!

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel