.

.

 

.

Officiële opening Frensenhoes

Op zaterdag 29 mei 2010 Hemmeltied van RTV Drenthe, officiële opening en Open Dag van Het Frensenhoes in Meppen.

Het woonhuis annex houtzagerij aan De Kockstraat 3 in Meppen, eigendom van mevrouw Frensen-Kalk, is ondergebracht in de stichting “Frensenhoes”. Het is de wens van mevrouw Frensen en wijlen haar man Jan Willem om het woonhuis, de houtzagerij en de authentieke timmerwerkplaats voor de toekomst te waarborgen en dit is het doel van de stichting Het Frensenhoes. 

Het ligt in de bedoeling om in de toekomst de houtzagerij op – in ieder geval – zaterdagmiddagen in werking te hebben. Door de stichting Het Frensenhoes is er inmiddels veel werk verzet en dit willen we laten zien! We hebben daarom besloten om op zaterdag 29 mei 2010 een Open Dag te houden. We beginnen deze dag met RTV Drenthe’s Hemmeltied (van 10.00 uur tot 12.00 uur). Tijdens deze uitzending wordt Het Frensenhoes officieel geopend door mevrouw Meltje Frensen-Kalk.

Verder is Het Frensenhoes de hele dag geopend voor het publiek. U kunt de timmerwerkplaats bekijken, we zullen planken zagen in de zagerij en het woonhuis is voor het publiek toegankelijk. Bovendien wordt er een donateursactie gehouden. 

Ook hebben we een ludieke actie! Wie maakt de langste krul? We zijn heel benieuwd wie met de reischaaf de langste krul van een stuk hout kan schaven.

Iedereen is van harte welkom! U vindt Het Frensenhoes aan de De Kockstraat 3 in Meppen (tegenover de pizzeria). Het is handig via de achteringang (De Dennekampen) te rijden.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel