.

.

 

.

Fantastisch resultaat statiegeldactie voor het Frensenhoes

De afgelopen anderhalf jaar bood Coop Weggen in Aalden hun klanten de gelegenheid om hun statiegeldbonnen te schenken aan de Stichting Het Frensenhoes in Meppen. Op 31 december 2010 is deze actie beëindigd en het geschonken bedrag aan statiegeldbonnen is door Coop Weggen afgerond naar € 800,00. Een fantastisch bedrag en het bestuur van Het Frensenhoes wil dan ook een ieder die hieraan bijgedragen heeft heel hartelijk bedanken! Het geld zal gebruikt worden voor het helpen instandhouden van de prachtige oude timmerwerkplaats, houtzagerij en woonhuis (Het Frensenhoes) aan de De Kockstraat 3 in Meppen.

 

Het verhaal mag bekend zijn; Jan Willem en Meltje Frensen besloten enkele jaren geleden dat ze hun huis en hof, werkplaats en houtzagerij voor de toekomst wilden behouden en wilden schenken aan de gemeenschap. Jan Willem is helaas enkele jaren geleden overleden maar Meltje heeft voor dit doel de stichting Het Frensenhoes opgericht. In deze stichting is dit alles – Het Frensenhoes – ondergebracht.

De afgelopen periode is er door vrijwilligers en bestuur enorm veel werk verzet om het woonhuis terug te brengen naar de ‘zand-zeep-en-soda-periode’. Natuurlijk zijn er aanpassingen naar deze tijd gedaan. Een verblijf in Het FrensenWoonHoes geeft niet alleen een ‘toen was geluk heel gewoon’-gevoel maar wordt ook een bijzonder aangenaam verblijf voor maximaal 6-8 personen en leveren ze door hun verblijf een bijdrage aan het voortbestaan van Het Frensenhoes. Binnenkort kunnen we Het FrensenWoonHoes aan belangstellenden laten zien. Hierover later meer. De 800,00 euro van de statiegeldactie kan Het Frensenhoes bijzonder goed gebruiken! Nogmaals hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Voor meer info: www.frensenhoes.nl

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel