.

.

 

.

Nieuwe huisvesting Historische Vereniging Zweeloo

Op verzoek van OEK vertelt Bert Wubs, voorzitter van het Frensenhoes, iets over de nieuwe huisvesting van de Historische Vereniging Zweeloo boven de houtzagerij van het Frensenhoes in Meppen.

Het is een feit, de Historische Vereniging heeft haar intrek genomen boven de houtzagerij van het Frensenhoes in Meppen. Maar voor dat het zover was moest er wel veel gebeuren.

Wij hebben als vrijwilligers van de stichting Frensenhoes veel werk moeten doen samen met de professionals van Bouwbedrijf Renting, WTV Zweeloo en Electro Nijenbanning.

Een woord van dank is hierbij zeker op zijn plaats, want samen met hen hebben wij een schitterende ruimte gekregen die volledig is geïsoleerd en voorzien van CV. Wel hebben wij de authentieke elementen kunnen behouden. Al moet er nog veel gebeuren, u kunt vast een kijkje nemen en u zelf overtuigen van de mogelijkheden die verkregen zijn.

Als u binnenkomt, ziet u meteen de deur die afkomstig is van het huisje waarin de schrijver (o.a. van Bartje) Anne de Vries korte tijd woonde (waar nu de Anne de Vrieshoek is). Er is een nieuwe trap geplaatst en beneden is een garderobe en toiletruimte gemaakt. Boven aangekomen is er een keukenblokje geplaatst en op de enorme zolder staan de spullen van de Historische vereniging, al moeten deze nog wel worden geordend om er een overzichtelijke expositie van te maken. 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel