.

.

 

.

Voorjaars-schoonmaak in De Waog…....…..?

 

De Historische Vereniging Zweeloo is afgelopen woensdag druk bezig geweest De Waog in Oud-Aalden schoon te maken.

De laatste tijd was het binnen behoorlijk stoffig geworden en hingen er raggen aan de balken. In het gebouw De Waog bevindt zich niet alleen de waag (een grote weegschaal met vele gewichten om dieren te wegen) maar ook allerlei historisch gereedschap. Er is gereedschap bij dat al zo lang niet meer gebruikt is, dat het niet erg duidelijk is waar het destijds voor bedoeld was. Het meeste is wel herkenbaar, zoals een klompenmachine, een honingzeef, een bedstrosnijder en tuigage voor werkpaarden.

Nu De Waog weer redelijk netjes is zal het voor het publiek weer mogelijk zijn daar in het voorjaar een kijkje te nemen.

Bijschrift foto : De Waog in Aalden krijgt een fikse schoonmaakbeurt. (Eigen foto)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel