.

.

 

.

Expositie 70 jaar vrijheid in Zweeloo.

Dat het dit jaar 70 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog eindigde, zal niemand ontgaan zijn. Immers, de kranten en andere media brachten de afgelopen dagen heel veel oorlogsmateriaal onze huiskamers binnen.

Ook de Historische Vereniging Zweeloo draagt haar steentje bij. In de Gaanderij, boven de houtzagerij van het Frensenhoes in Meppen, is de komende maanden een interessante expositie over Zweeloo in de Tweede Wereldoorlog. Wie de trap opgaat, wordt verwelkomd door Amerikaanse klanken van de bevrijding. Eenmaal in de expositieruimte, kun je Zweeler als Klaas Kuipers, Geert Voors, Jans Askes, Lucas Masselink en anderen horen vertellen over die beroerde tijd. Tal van spullen uit de oorlogstijd vallen er verder te bewonderen, zoals een doopjurk gemaakt van parachutestof. Pronkstuk van de expositie is de toonbank van de familie Strijk. In een van de laden zie je een verstopte radio. Wie op de juiste knop drukt, hoort koningin Wilhelmina. Natuurlijk ontbreken ook de foto’s van de bevrijdingsfeesten niet.

Kortom, een aanrader deze tentoonstelling. De Gaanderij is geopend op de volgende zaterdagen, telkens van 13.00 uur tot 16.00 uur:

30 mei, 27 juni, 25 juli, 15 augustus, 29 augustus, 12 september, 26 september, 24 oktober.

Bron: Oes Eig’n Kraantien 20 mei 2015

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel