.

.

 

.

Nieuwe expositie van de Historische Vereniging

Tentoonstellingen doen het goed tegenwoordig. David Bowie in Groningen, Jeroen Bosch in Den Bosch en binnenkort, op zaterdag 30 april om 13.00 uur, wordt de nieuwe expositie van de Historische Vereniging in De Gaanderij (Meppen) geopend. Komt dat zien!

Het thema is “Verenigingen in Zweeloo” en dan gaat het over de geschiedenis van verenigingen in de voormalige gemeente Zweeloo.

Drenthe is dun bevolkt hoor je vaak, maar als het om verenigingen gaat zou je dat niet zeggen. In 1970 waren er ongeveer 90 verenigingen in Zweeloo en omgeving!  Van de verenigingen en hun activiteiten zult u in de tentoonstelling  een stuk geschiedenis zien. Daarvan getuigen - om een paar voorbeelden te geven - het prachtige kostuum (zie foto) van de boogschutters (“Willem  Tell”), het vaandel van de Bijzondere Vrijwillige Landstorm in de kleuren van ons Koninklijk Huis, het chique colbert van de Loozangers en het uniform van een jonge trommelaar van Blaas Op Maat (“BOM”).

  

Alles bij elkaar was en is de dadendrang in het verenigingsleven indrukwekkend en daarvan getuigt deze tentoonstelling. Leuk om daarvan in De Gaanderij voorbeelden te zien en daarover met elkaar herinneringen op te halen. U bent van harte welkom en de toegang is gratis. De Gaanderij vindt u aan de Dennekampen in Meppen boven de houtzagerij van het “Frensenhoes” (7855TC Meppen). Meer weten over de Historische Vereniging? Kijk dan op de website www.historischeverenigingzweeloo.org

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel