.

.

 

.

Fokko Kuipers krijgt koninklijk lintje

Fokko Kuipers van de Historische Vereniging Zweeloo, is afgelopen dinsdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Deze koninklijke onderscheiding werd hem uitgereikt door burgemeester Bert Bouwmeester omdat Kuipers zich in verschillende functies al dik dertig jaar verdienstelijk maakt voor de lokale historische vereniging. Hij kreeg de versierselen overhandigd in de raadzaal in het Hof van Coevorden. Bouwmeester kwalificeerde Fokko Kuipers als een veelzijdig man die, werkend op de achtergrond, zijn talenten ten dienste stelt aan de gemeenschap. 

 De betrokkenheid van de 65-jarige Aaldenaar bij de gemeenschap is groot. Vanaf de oprichting van de Historische Vereniging Zweeloo is hij lid en zeer actief geweest bij het verzamelen, onderzoeken en archiveren van gegevens van en over de voormalige gemeente Zweeloo.

Zijn kennis op het gebied van foto's en historisch materiaal en zijn veelzijdige interesse is opmerkelijk en uniek. Bouwmeester typeerde Kuipers in zijn toespraak dan ook niet voor niets als 'een wandelend archief.' Kuipers heeft ook een aantal publicaties uitgebracht en houdt in keurig kalligrafisch schrift het doopboek van de PKN Kerk Aalden bij en schrijft hij doop- en belijdeniskaarten.

Kuipers is een vraagbaak voor iedereen die zich bezighoudt met de geschiedenis van het gebied. Zijn medewerking aan het opzetten van exposities is onmisbaar. Hij bracht een aantal publicaties uit: 'Momenten uit 150 jaar van de Gereformeerde Kerk te Zweeloo' en '75 jaar Christelijk Onderwijs te Zweeloo 1911-1986’ en publiceert in het blad “Oet ‘t Carspel” van de historische vereniging. Verder houdt Kuipers ook het archief bij van de PKN Kerk Aalden.

Bijschrift foto: Fokko Kuipers (midden) kreeg afgelopen dinsdag een koninklijk lintje. De 65-jarige Aaldenaar is een veelzijdig man die, werkend op de achtergrond, zijn talenten ten dienste stelt aan de gemeenschap. Na de decoratie was het uiteraard tijd voor oranjebitter. (Foto: Gemeente Coevorden)

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel