.

.

 

.

“Zuidenveld Zweeloo door de jaren heen”

Historische Vereniging Zweeloo opent komende zaterdag deuren voor nieuwe expositie. Na de uiterst succesvolle tentoonstelling “Onderwijs in Zweeloo” komt de Historische Vereniging Zweeloo (HVZ) vanaf komende zaterdag met een nieuwe expositie: “Zuidenveld Zweeloo door de jaren heen”.

Op zich natuurlijk geen verrassende keuze, gezien het komende Zuidenveldfeest deze zomer. De expositie zal om 13.00 uur worden geopend door Nathalie Matijsen, voorzitter van het plaatselijk Zuidenveldcomité.

Het resultaat mag er zijn
Zoals gezegd was de keuze deze keer niet moeilijk voor de HVZ: uiteraard de geschiedenis van het Zuidenveldfeest in Zweeloo. Er zijn inmiddels door de enthousiaste leden van de Werkgroep Exposities al heel wat uurtjes gestoken in de inrichting van de nieuwe expositie.

De redactie van OEK mocht alvast een kijkje nemen en kon niet anders dan concluderen dat het resultaat er mag wezen. Aan de hand van veel archiefstukken zoals foto’s, films (waarvan de oudste uit 1954), krantenartikelen en diverse attributen worden de bezoekers meegenomen op een nostalgische reis door bijna 100 jaar Zuidenveld in Zweeloo. Een reis met een glimlach en een ode aan jarenlange traditie en gemeenschapszin.

Feest der herkenning
De nieuwe expositie van de Historische Vereniging Zweeloo zal ongetwijfeld voor velen een feest der herkenning zijn. U bent van harte welkom om de expositie (gratis) te bewonderen in de Gaanderij, de expositieruimte boven de houtzagerij van het Frensenhoes in Meppen.

Wanneer? Op zaterdag 4 mei, 25 mei, 29 juni, 27 juli, 31 augustus en 21 september tussen 13.00 en 16.00 uur. Tevens tijdens de Zuidenveldtentoonstelling van 11 t/m 14 juli en op 14 september (Open Monumenten Dag).

Voor meer informatie over de expositie, de HVZ in het algemeen en het lidmaatschap, kunt u terecht op de website www.historischeverenigingzweeloo.org. Als lid ontvangt u drie keer per jaar het informatieve tijdschrift “Oet ’t Carspel Sweel”.

Bijschrift foto:

Bijschrift foto: De enthousiaste samenstellers van de nieuwe expositie van de Historische Vereniging Zweeloo. Hier vrolijk poserend op de trap bij de Gaanderij in Meppen. Van boven naar beneden: Bea Kool, Madeleine Beaumont, Marga de Kleuver, Aad van Dullemen, Harm Tiemens (l) en Egbert Hidding (r). (Foto: Ina Brinks-Mijdenga)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 1 mei 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel