.

.

 

.

Goed nieuws voor Historische Vereniging

Subsidies voor boek over Zweeloo zijn binnen. Goed nieuws: het plan voor een geschiedenisboek over Zweeloo en omliggende dorpen gaat door!

Nadat de Rabobank al eerder toezegde het boek mogelijk te maken door een subsidie heeft nu ook de gemeente een substantieel bedrag toegezegd. Dit betekent dat het boek daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

Het projectteam van de Historische Vereniging Zweeloo (HVZ) kon na het goede nieuws begin vorige maand de voorbereidende fase afsluiten. De bijeenkomst met beoogde auteurs waarover OEK in januari berichtte, heeft een tiental schrijvende historici opgeleverd, zowel amateurs als professionals. Zij zijn nu aan de slag gegaan. Ook heeft het projectteam twee fotografen uit Zweeloo en een illustrator uit Benneveld bereid gevonden om het visuele gedeelte te verzorgen.

Als alles meezit, verwacht de HVZ het boek eind volgend jaar te kunnen uitbrengen. Het wordt een groot formaat gebonden boek met veel foto’s en afbeeldingen. En natuurlijk ook met tekst, helder en toegankelijk geschreven. Van het ontstaan van het landschap waarin de eerste mensen in deze buurt kwamen wonen tot aan het leven hier aan ‘t eind van de twintigste eeuw.

Dat het boek er gaat komen, is één. Twee is, dat het gepresenteerd gaat worden met een mooie tentoonstelling van al het verzamelde beeldmateriaal. En drie: het boek moet wel aan de man/vrouw gebracht worden. Daarvoor wil de HVZ een beroep doen op de verenigingen van dorpsbelangen en op de boermarken, met een intekeningsactie en korting op de aanschaf. Tegen die tijd hoort u er zeker meer over!

Bent u ongeduldig en kunt u (bijna) niet wachten tot dan? Geen probleem! Lees Oet ´t Carspel Sweel, het tijdschrift van de Historische Vereniging. Een abonnement is gratis, als u lid wordt van de HVZ. Voor slechts 18 euro bent u een jaar lang lid en krijgt u de eerder dit jaar verschenen edities van het blad meteen in de bus. Bel secretaris Jan Brinks 0591-37 17 76 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Website: www.historischeverenigingzweeloo.org

Auteurs van het boek:
 

Fotografie:

Illustrator: 

Eindredactie: 

Uitgever:

Jan Hylkema, Lex van Keulen, Dick de Kleuver, Cuno Koopstra,
Fokko Kuipers, Henk Reinds, Roelof Schuiling, Jan Warmolts, Marcel Zantingh.

Hans Jansen en Egbert Hidding.

Gerard van Amstel.

Boudewijn Chorus en Rein Tromp.

Historische Vereniging Zweeloo i.s.m. Het Drentse Boek.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 6 augustus 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel