.

.

 

.

Marcel Zantingh gastspreker Historische Vereniging Zweeloo (HVZ)

Tijdens Algemene Ledenvergadering geeft schrijver inkijkje in “Zweeloo, een Drentse gemeente in oorlogstijd”.
“Zweeloo, een Drentse gemeente in oorlogstijd”, zo luidt de ondertitel van het boek “Wel gebogen, maar niet gebroken” dat oud-Aaldenaar Marcel Zantingh schreef over de oorlogsjaren 1940-1945 in Zweeloo.

Het ruim 300 bladzijden tellende boek schetst een overzichtelijk beeld van de bezettingsjaren in Zweeloo. De Duitse inval op 10 mei 1940, het verzet in Zweeloo en omstreken, de luchtoorlog, de bevrijding en het dagelijks leven van de Zweeler bevolking. Het komt allemaal voorbij in het boek, daarbij prachtig ondersteund door uniek foto- en beeldmateriaal. “Wel gebogen, maar niet gebroken” verschijnt begin april 2020.

 

 

Op de algemene ledenvergadering van de Historische Vereniging Zweeloo (HVZ) op dinsdag 11 februari a.s. bij HCR Hegen in Wezup geeft Marcel Zantingh als gastspreker een inkijkje in de totstandkoming van zijn boek. Een mooie gelegenheid voor de leden van de HVZ om alvast kennis te maken met dit indrukwekkend boek.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 januari 2020

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel