.

.

 

.

Lezing Bert Hinnen in de Drieklank in Aalden

Oud-burgemeester van Zweeloo, Bert Hinnen, verzorgt op initiatief van H.V.Z. een lezing over een vrijwel onderbelicht onderwerp als het gaat over de Tweede Wereldoorlog.

Te weten het verhaal van de ca. honderdduizend Duitsers, die al vanaf het begin van de dertiger jaren als arbeidsmigrant of als Joodse vluchteling in Nederland woonden en hier vaak al volledig ingeburgerd waren. Allerhartelijkst werden ze zeker niet door de Nederlandse overheid bejegend. Na de oorlog werden ze zelfs allen tot vijand verklaard.

Zijn oom Richard Bauer was zo’n Duitser. Bert Hinnen verwerkte het dramatische levensverhaal van zijn oom in zijn boek “De vergeten Duitser”, dat in 2020 verscheen.

Ook aanwezig op deze avond is Marcel Zantingh, schrijver van “Wel gebogen, maar niet gebroken”, het mooie boek over de oorlogsjaren ’40-’45 in Zweeloo.

Lezing Bert Hinnen: 12 april 2023
Locatie: De Drieklank, Kerkstraat 16 in Aalden
Aanvang: 20.00 uur (de entree is gratis)
U bent van harte welkom!

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel