.

.

 

.

Vrijwilligers Historische Vereniging Zweeloo in het zonnetje gezet

Gemeente lanceert nieuwe website over de geschiedenis van Coevorden. 

Afgelopen woensdag presenteerden gemeentearchivaris Henk Mepschen en enkele collega’s van de gemeente Coevorden de vernieuwde website www.geschiedeniscoevorden.nl Dit gebeurde op het gemeentehuis in het bijzijn van de bestuursleden van de zes historische verenigingen in de gemeente Coevorden en wethouder Joop Slomp. Op de site is allerlei historische informatie te vinden, afkomstig uit de gemeentelijke archieven.

Bea Kool en Henk Reinds van de Historische Vereniging Zweeloo met het kerkje van Zweeloo.

Tijdens de presentatie werden vrijwilligers van de historische vereniging Zweeloo en gemeentearchivaris Henk Mepschen door wethouder Joop Slomp in het zonnetje gezet. Vanaf 2018 staken ze veel tijd in de inventarisatie van het archief van de voormalige gemeente Zweeloo. Dit archief is nu digitaal toegankelijk. De site www.geschiedeniscoevorden.nl was er al maar werd compleet herzien. Zo verbeterden de navigatie en de teksten en zijn de vormgeving en het fotomateriaal vernieuwd. Verder werd de vindbaarheid via Google sterk verbeterd. Ook is de site digitaal toegankelijk geworden voor doven en slechtzienden.

Voor iedereen
Iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van de gemeente Coevorden kan nu veel makkelijker zoeken. Op de vernieuwde site vind je bijvoorbeeld informatie over de stadspoorten van Coevorden, waaronder de Bentheimer Poort. Maar ook allerlei informatie over gebouwen en gebeurtenissen in de buitendorpen.

Vrijwilligers Historische Vereniging Zweeloo
Wethouder Joop Slomp maakte van de gelegenheid gebruik om vrijwilligers van de historische vereniging Zweeloo in het zonnetje te zetten. Henk Reinds, Fokko Kuipers, Bea Kool en Ton van den Oever hielpen vanaf november 2018 met de inventarisatie van het archief van de voormalige gemeente Zweeloo. Zij ontvingen, als dank daarvoor, uit handen van de wethouder het kerkje van Zweeloo, gemaakt van chocolade.

Alle archieven beschikbaar
Op dit moment kun je de archieven van de voormalige gemeente Zweeloo op www.geschiedeniscoevorden.nl bekijken. In de loop van 2024 kan dat ook voor Dalen en Oosterhesselen. In 2025 voor Sleen.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel