.

.

 

.

Kiek op Sweel 1

Wie is de bruidegom en wie is de bruid? Wij hebben geen idee!

De Historische vereniging Zweeloo heeft een grote collectie historische foto´s. Als vereniging vinden we het belangrijk om deze collectie beter toegankelijk te maken. Daarom zijn we bezig om een digitaal fotoarchief in te richten, waarin foto´s gemakkelijk op te zoeken zijn.

Elke week worden er foto´s aan het digitaal archief toegevoegd. Heel snel gaat dat niet. Het scannen en labelen (voorzien van trefwoorden) van de foto´s is veel werk. Maar met hulp van vrijwilligers van binnen en buiten de vereniging hopen we het project in enkele jaren af te ronden. Soms komen we foto´s tegen, waarvan we niet weten wie er op staan en/of waar en wanneer ze genomen zijn. We kunnen het de schenkers ook niet vragen, want die zijn vaak niet (meer) bekend. Maar misschien kunt u ons helpen.

Dit is zo'n foto. We zien een bruidspaar, met trouwauto en chauffeur, voor drogisterij en fotohandel J.L. Wolters aan de Aelderstraat (nu nummer 38 en witgeschilderd). De foto moet ergens tussen 1930 en 1951 genomen zijn. In dat laatste jaar verkocht drogist Wolters het huis en de zaak, volgens de  Emmer Courant van 7 mei 1951 “in verband met emigratie-plannen”.

Wat we graag willen weten:

  • Wie is de bruidegom en wie is de bruid? Wij hebben geen idee!
  • Wanneer is de foto genomen? Het zou al mooi zijn als we het jaar wisten.
  • Misschien herkent iemand de auto? Is hij gehuurd in Zweeloo of Aalden en zo ja, bij welke garage (Seubers? Weerman?)
  • Wie was de fotograaf? Zijn er nog meer foto´s van deze dag?
  • Andere bijzonderheden?

Stuur uw reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of doe hem in de bus bij Jan Brinks, Klooster 24
7851 AJ Zweeloo. In een volgend nummer komen we er dan op terug.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel