.

.

 

.

Samen zonnebloemen maken in Zweeloo

Veel enthousiasme bij workshop van Patty Ament. Wie aan zonnebloemen denkt, denkt al gauw aan Vincent van Gogh.

Hij was 140 jaar geleden in Drenthe. Het Drentse landschap inspireerde hem om zich volledig toe te leggen op het schilderen. Om het culturele erfgoed van de beroemde schilder beleefbaar te maken worden er dit jaar allerlei activiteiten georganiseerd zoals een theaterstuk, een fietsroute en een film.

Ook in kunstenaarsdorp Zweeloo wordt hier uiteraard aandacht aan gegeven. Na het verrijzen van de reusachtige replica van het geschilderde Franse kerkje van Auvers-sur-Oise aan de Kruisstraat werd afgelopen zaterdag onder leiding van Patty Ament een workshop zonnebloemen kleien gegeven. Met veel enthousiasme gingen een aantal dames in Zweeloo aan de slag. Het resultaat mocht er absoluut wezen, maar het samen kleien was vooral erg gezellig, aldus de dames.

De bloemen gingen niet mee naar huis. Ze gaan eerst een weekje drogen in Patty’s atelier aan de Kruisstraat. Daarna komen ze ergens in de Kruisstraat in een voortuin te staan. Maar daarmee zijn we er niet. Bij het kerkje van Sweel komen nog eens 50 zonnebloemen die Patty zelf gaat maken. Wil je graag een stukje van die zonnebloemenzee meenemen voor in je eigen tuin? Dat kan. Ze worden genummerd en te koop aangeboden.

Onder leiding van Patty Ament werd zaterdag een workshop zonnebloemen kleien gegeven. V.l.n.r.  Anne Tromp, Cindy de Boer, Patty Ament en Diane Schuiling.

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel