.

.

 

.

Nieuwsbrief Schaapskudde Benneveld

Dit is onze eerste nieuwsbrief. Iedere belangstellende kan zich via de website aanmelden voor deze gratis nieuwsbrief. Zegt het voort! De donateurs en vrijwilligers zijn al aangemeld.

In de afgelopen weken is er veel gebeurd en in de komende tijd staat er nog veel meer te gebeuren. Veel onderwerpen dus.

Het eerste lammetje is geboren!
Op 13 maart is in de stal van Gijsbert het eerste lammetje van dit jaar geboren. De eerste donateurs, Wim en Ria de Kool uit Benneveld, zijn op kraamvisite geweest en hebben het ramlammetje een naam gegeven: Ben. Daags na de geboorte is Ben met zijn moeder met de kudde mee naar buiten gegaan en heeft in het zonnetje al zijn eerste dartele sprongen gemaakt.

In de stal van Marco en Wibbina wordt nog met spanning het eerste lammetje afgewacht, maar dat zal niet lang meer duren. Op onze website zal de stand worden bijgehouden.

Presentatie Schaapskudde Benneveld goed bezocht
Ongeveer 50 belangstellenden hebben de presentatie van de Schaapskudde Benneveld op 1 maart j.l. in Tante Sweel bijgewoond. Diverse donateurs en vrijwilligers hebben zich aangemeld.

De media hebben ruim bekendheid gegeven aan de oprichting van de schaapskudde. In de weken voorafgaand aan de presentatie zijn er diverse artikelen verschenen in de plaatselijke nieuwsbladen en het Dagblad van het Noorden. Iedereen in de voormalige gemeente Zweeloo weet nu dat er een schaapskudde is.

Stichting Schaapskudde Benneveld opgericht
Afgelopen vrijdag 8 maart is de oprichtingsakte van de stichting getekend. Wij bedanken Notariskantoor Oosterhesselen voor het kosteloos opmaken van de akte. Binnenkort zullen de statuten op onze website worden geplaatst.

Het logo is klaar
Grafisch ontwerper Leo Kaldenbach uit Aalden (www.dneend.nl), ook wel bekend onder de naam DiLeo, heeft het logo bovenaan deze nieuwsbrief ontworpen. Het tekenwerk is van Kees Verweij uit Aalden (www.keesverweij.exto.nl). Wij zijn zeer ingenomen met dit fraaie logo dat alles uitdrukt waar wij voor staan: de schapen, onze dorpen en samenwerking.

Wandelen met de schapen op zondag 7 april
Op zondagochtend 7 april is er een wandeling met de schapen voor onze vrijwilligers en donateurs. Het vertrek is om 10.00 uur vanaf Almaatsweg 5. De lammeren gaan ook mee. In een rustig tempo lopen we naar een stuk grasland. Hier kunnen de schapen grazen en is er voor de deelnemers een kop koffie met iets lekkers. Na de koffie wandelen we weer terug. We verwachten om ongeveer 12.00 uur thuis te zijn.

Wandelen met de schapen
Op 3 zondagochtenden voorafgaand aan de grote wandeling zijn er korte wandelingen met de schapen en de lammeren. Wie wil kennismaken met de schapen kan meelopen. Wij nodigen in het bijzonder de mensen uit die hebben aangegeven vrijwilliger te willen worden. Data: 17, 24 en 31 maart. Tijd: 10.00 - 11.00 uur. Vertrek vanaf Almaatsweg 5. Van te voren aanmelden bij Gijsbert Six, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0591-372696. Er kunnen maximaal 6 personen per keer meelopen.

Workshops vilten
Vanaf woensdag 3 april 2013 geeft Wibbina van Ginkel workshops vilten in de Wolwerkplaats Benneveld op iedere woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur. Kijk voor meer informatie in de rubriek wolwerkplaats op de www.schaapskudde.benneveld.eu

Workshop schapen scheren met de hand
Op veler verzoek geven wij dit jaar een workshop schapen scheren met de hand voor onze vrijwilligers en andere houders van Drents Heideschapen. Datum: zaterdag 8 juni 2013. Tijd: 13.30 - 16.30 uur. Plaats: Bennevelderstraat 28. Aanmelden bij Gijsbert Six, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0591-372696

Kijk op www.schaapskudde.benneveld.eu voor de actuele agenda en het laatste nieuws

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel