.

.

 

.

Schaapskudde Benneveld scheert de schapen op 15 juni 2013

Om 12.45 uur vertrekken de Drents Heideschapen van de Schaapskudde Benneveld vanaf de Aelder Hooghe (hoek Koemarsendrift en Aelder Hooghe in Oud-Aalden) naar Benneveld. Belangstellenden kunnen meelopen.

Van 13.00 tot 15.00 uur worden op de Brink in Benneveld de schapen op de traditionele manier met de hand geschoren. De kinderen kunnen viltwerk maken van de vacht van een geschoren schaap. Diverse muzikanten verzorgen korte optredens.

Bij slecht weer gaat het evenement niet door. Kijk op www.schaapskudde.benneveld.eu voor het laatste nieuws.

Dit voorjaar is de Schaapskudde Benneveld opgericht. Na de voorspoedige geboorte van maar liefst 40 lammeren bestaat de kudde nu uit 89 Drents Heideschapen en 2 Nederlandse Landgeiten. Er is ook een stevig fundament van donateurs en vrijwilligers gelegd. Met behulp van een financiële bijdrage uit het VTRB fonds (Toerisme en Recreatie Zweeloo, voorheen VVV) zijn een verplaatsbare afrastering en een schrikdraadklok op zonne-energie aangeschaft. Een aantal vrijwilligers heeft een workshop schapen scheren gevolgd en kan nu meehelpen met scheren.

 

meer informatie kan worden ingewonnen bij

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.schaapskudde.benneveld.eu

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel