.

.

 

.

Schaapscheerderfeest op zaterdag 15 juni 2013

logo schaapskudde benneveld web

Om 12.45 uur vertrekken de Drents Heideschapen van de Schaapskudde Benneveld vanaf de Aelder Hooghe (hoek Koemarsendrift en Aelder Hooghe in Oud-Aalden) naar Benneveld. Belangstellenden kunnen meelopen.

Van 13.00 tot 15.00 uur worden op de Brink in Benneveld de schapen op de traditionele manier met de hand geschoren. De kinderen kunnen viltwerk maken van de vacht van een geschoren schaap. Diverse muzikanten verzorgen korte optredens.

Bij slecht weer gaat het evenement niet door. Kijk op www.schaapskudde.benneveld.eu voor het laatste nieuws.

Schaapskudde op de Aelder Hooghe

Deze week loopt de kudde op het terrein van de oude school op de Aelder Hooghe in Oud-Aalden. Het terrein is van de Gemeente Coevorden. De begrazing spaart een maaibeurt met de klepelmaaier uit. Het is een prachtige locatie onder de bomen en met een kruidenrijke vegetatie. Ga een keer kijken en ervaar de rust van de grazende kudde. Op onze website staat een YouTube filmpje.

Workshop schapen scheren

Afgelopen zaterdag 8 juni heeft een tiental vrijwilligers en belangstellenden een workshop schapen scheren gevolgd. Het was een gezellige middag in de hof van Marco en Wibbina, waarin de eerste schapen uit de jas zijn geholpen. We zijn nu klaar voor het scheerseizoen.

workshop schapen scheren 8  juni 2013 web

Slow Food Presidium

De Schaapskudde Benneveld heeft een aanvraag ingediend om erkend te worden als producent voor het Slow Food Presidum van het Drents Heideschaap. Op vrijdagmiddag 7 juni heeft Ton Jansen, de coordinator van het Presidium, een bezoek gebracht. Samen met vier studenten kreeg hij een rondleiding langs de wolwerkplaats en enkele begrazingsterreinen. De studenten doen een onderzoek naar het functioneren van Slow Food Presidia. De middag werd afgesloten op het terras van Tante Sweel met een proeverij van de inmiddels befaamde ham van Drents Heidelam uit Benneveld.

Het hoofdkantoor van Slow Food in Italie zal uiteindelijk een besluit nemen over de erkenning. Slow Food hecht veel waarde aan voedselgemeenschappen waarin locale producenten en consumenten met elkaar verbonden zijn. Zie ook www.slowfood.nl

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel