.

.

 

.

Zomeravondwandeling op maandag 22 juli

Wij nodigen belangstellenden uit om op maandagavond 22 juli mee te lopen met de groep rammen vanaf Benneveld naar de wei van Reuvers in Oud-Aalden. Hier zullen de rammen de nacht voorafgaand aan de Zweelermarkt doorbrengen. We vertrekken om ongeveer 19.30 uur vanaf de Almaatsweg 5 te Benneveld. Aan het einde van het Bereweggetje slaan we linksaf en lopen rond de Aalder Esch om de kermis op de Brink te ontwijken. Het belooft een prachtige wandeling te worden.

Rammen op de Waog tijdens Zweelermarkt

Op de Zweelermarkt worden op dinsdag 23 juli de rammen uit de Schaapskudde Benneveld gewogen in de historische Waog in Aalden. Het oude weegtoestel in het gebouwtje in Oud-Aalden wordt die dag weer in gebruik genomen om het kleinere vee te wegen. Vroeger stond de Waog in Zweeloo voor het wegen van schapen, varkens en allerlei goederen.

Van 11.00 uur tot 15.00 uur zullen de rammen achtereenvolgens gewogen worden. Iedere ram krijgt een door de waagmeester ondertekend weegcertificaat. Tussendoor is het mogelijk dat ook personen worden gewogen. U moet dan wel zeker weten geen heks te zijn: u blijft verantwoordelijk voor de gevolgen. Uiteraard krijgt u dan ook een officieel certificaat.

Op woensdag 24 juli is de Waog ook open, zonder schapen, maar met oude landbouwwerktuigen die er worden bewaard. Ook dan is het wegen van personen mogelijk.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Historische Vereniging Zweeloo en de Stichting Schaapskudde Benneveld.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel