.

.

 

.

LEEF! Zweeloo 2014 door de schaapskudde

LEEF! Zweeloo 2014

Het waren twee regenachtige dagen maar wij kijken met tevredenheid terug op de voorjaarsfair LEEF! Er was veel waardering voor het 'Broodje Lamsburger Benneveld'. Met ruim 200 verkochte broodjes op een totaal van ongeveer 1500 bezoekers was het een succesnummer.

Flynn, de Border Collie in opleiding van Karin Rosier, had als taak om het open toegangspoortje te bewaken. Toen na uren opletten de oogjes van vermoeidheid dicht vielen, had het leidschaap dit meteen door en leidde alle ooien inclusief de lammeren langs de verbouwereerde hond het hok uit. 's Avonds was Flynn uitgeteld. Na het eten is hij met z'n kop op zijn etensbak in slaap gevallen.

leef2014 1 flynn
leef 2014 2 leef 2014 3

Speciale aanbieding 'Lamsburger Benneveld'

Er is nog een beperkt aantal ingevroren 'Lamsburgers Benneveld' beschikbaar. Wij bieden deze lamburgers exclusief aan de lezers van deze nieuwsbrief aan voor een prijs van 7,50 Euro per 5 stuks. Daarnaast zijn er nog de speciaal voor LEEF! door Food Basics ontwikkelde broodjes te koop voor 4 Euro per zak van 10 stuks. De ingevoren broodjes bevatten granen van haver en boekweit. U kunt de gewenste bestelling doorgeven aan Gijsbert Six, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op 21 mei krijgen de belangstellenden bericht over het aantal lamsburgers en/of broodjes dat is toegewezen.

BARF hondenvoeding

BARF betekent 'Bones And Raw Flesh'. Het BARF dieet is de natuurlijke tegenhanger van hondenbrokken van afval uit de vleesindustrie, veelal met een onduidelijke herkomst, met kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen, doodgekookt waardoor alle voedingsstoffen eruit zijn en weer overspoten met vitaminen en mineralen. Bij het slachten van onze schapen blijven er botten, ingewanden en organen over. Dit zijn prima bestanddelen van een hoogwaardig BARF menu. Momenteel zijn er twee soorten vers ingevroren pakketten afkomstig beschikbaar. Kijk op de website voor meer info: http://www.benneveld.eu/index.php/barf-hondenvoeding

Begrazing op de Aelder Hooghe

Met de Gemeente Coevorden is afgesproken dat dit jaar het terrein op de Aelder Hooghe, waar vroeger de openbare school stond, begraasd zal worden door onze kudde. In principe zal er niet worden gemaaid. Het terrein is ideaal voor Drents Heideschapen. Het is schraal, kruidenrijk en droog. De bomen bieden beschutting. Daarnaast is het een mooie zichtlocatie. Op zondag 18 mei a.s. loopt de groep ooien met lammeren van Benneveld naar Aalden. Het vertrek vanaf de Bennevelderstraat 28 is circa 11.00 uur. Wie wil kan meelopen. Vervolgens zal de groep jonge ooien, die momenteel in een wei langs het Lesturgeonlaantje graast, door Oud-Aalden naar de Aelder Hooghe lopen en zich bij de kudde aansluiten.

begrazing aelderhooghe

Kuieren met de kudde

Op een 6-tal vrijdagavonden in de zomermaanden maken we met belangstellenden en de schapen een wandeling: 'kuieren met de kudde'. We vertrekken steeds om 19.00 uur. De wandeling duur ongeveer 2 uur en is 6 km lang. Kijk op de website voor de plaats van vertrek en aankomst.

  • vrijdag 23 mei (vertrek en aankomst Aelder Hooghe, hoek Koemarsendrift - Aelder Hooghe te Aalden)
  • vrijdag 20 juni
  • vrijdag 11 juli
  • vrijdag 26 juli
  • vrijdag 8 augustus
  • vrijdag 22 augustus
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel