.

.

 

.

Winter trektocht 28 december .a.s.

Op zondag 28 december gaat een groep schapen van de Schaapskudde Benneveld op trektocht naar de winterweide. Het vertrek is om 11.00 uur vanaf Erfgoed De Boemerang in Meppen (Nijmaten 2). De tocht gaat langs de molen via Oud-Aalden naar Benneveld. Een mooie wandeling van ongeveer 6 km. Hulpherders en andere belangstellenden kunnen meelopen en helpen de schapen op het juiste pad te houden.

Eef is onze herdershond

Regelmatig kregen wij de vraag of onze kudde een hond heeft. Die hadden we nog niet, maar nu hebben wij de ideale hond gevonden. Eef is een Schapendoes, een oud Hollands ras. Zij beschikt over alle kwalificaties die voor onze kudde vereist zijn. Het belangrijkste is dat zij gezellig meeloopt en de schapen met rust laat.

Begrazing in boomgaard in Oud-Aalden

De groep jonge ooien en oudere ooien, die niet gedekt worden, heeft de boomgaard van Suk in Oud-Aalden winterklaar gemaakt. Dit leverde prachtig plaatjes op. Het haalde zelfs de weerfoto in het programma Drenthe Nu van donderdag 27 november op RTV Drenthe.
http://www.rtvdrenthe.nl/video/drenthe-nu-1060 (vanaf 10:55)

Veelbelovende ramlam uit Exloo

Om inteelt te voorkomen is het belangrijk dat er regelmatig bloedverversing plaats vindt. Karin, Marco en Gijsbert hebben bij de Schaapskudde Exloo een veelbelovend ramlam uitgezocht. We hebben hem Tienus genoemd. Tienus heeft inmiddels zijn plek gevonden tussen de andere rammen en zal volgend jaar voor de stamboekkeuring worden aangeboden.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel