.

.

 

.

Lijkt het je leuk om herder te worden bij schaapskudde Benneveld?

 

Onze kudde Drents Heideschapen die in de oude gemeente Zweeloo veel terreinen begrazen blijken tot nu toe succesvol te zijn ingezet. Vele inwonende, dagjesmensen, toeristen en scholieren hebben de kudde als een aanwinst voor dit gebied ervaren. Dit succes is mede te danken aan de inspanning van een aantal herders (vrijwilligers), donateurs en sponsoren die de kudde en ons leefgebied een warm hart toedragen.

 

De verwachting is dat de kudde in 2016 zal uitgroeien tot circa 100 schapen. Zowel de herders als het bestuur van de stichting ervaart dit als een positief aantal die goed beheerd kan worden waarbij het welzijn van de schapen gegarandeerd is. Door allerlei activiteiten zullen de werkzaamheden rondom de kudde toenemen. De stichting is dan ook op zoek naar herders (vrijwilligers) die samen met ons voor de schapen wil zorgen. Vind je het een uitdaging om in onze prachtige leefomgeving en in verschillende natuurgebieden met onze schapen aan het werk te zijn? Wij zijn op zoek naar nieuwe herders die vrijwillig samen met ons alle voorkomende werkzaamheden willen uitvoeren. Naast een goede zorg voor onze schapen vinden wij het sociale aspect van het samen bezig zijn in onze eigen leefomgeving erg belangrijk!

Wil je ook eens een keertje kennismaken met ons en onze schapen? Dan kun je, (het hele jaar door) mee lopen met het verplaatsen van de schapen. We lopen altijd over de weg als we de schapen verplaatsen naar een nieuw begrazingsgebied. Dit doen we gezamenlijk met onze herders van jong tot oud. Meehelpen bij het zetten en opruimen van de flexibele afrastering of ondersteunen bij evenementen, fairs enz. behoort ook tot de mogelijkheid. Ook bij het knippen van de schapen en de hoefverzorging , kunnen we extra hulp goed gebruiken. Als je dit leuk lijkt leren we je dit graag!

Iedereen van jong tot oud, die interesse heeft om mee te werken met één of meerdere van onze werkzaamheden/ activiteiten nodigen we uit om dit te laten weten via het contactformulier op deze pagina. We nemen dan contact met je op om persoonlijk te bespreken wat eventueel jou mogelijkheden zijn en waar je interesse naar uit gaat.

Denk je dat het herder zijn niet bij jou past, maar wil je wel graag een bijdrage leveren aan de Stichting Schaapkudde Benneveld dan kan dit als donateur. Voor minimaal € 5,00 per jaar draag je dan bij aan deze cultuur en de daar bijbehorende natuur.

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel