.

.

 

.

Scheren Bennevelder schapen onderdeel van Zuidenveld

 

 

Het jaarlijkse schapenscheren in Benneveld wordt ditmaal verplaatst en is onderdeel van Zuidenveld. De schaapskude van de familie Borkes en Six vertrekt zondagmorgen 19 juni vanaf de Avenmaten (tussen Benneveld en Sleen) en loopt door Benneveld over de Burg. Tonkensstraat naar Zweeloo.

 

 

Rond 11.00 uur loopt de kudde onder de boog van Benneveld door. In het schapenpalviljoen 'De Hof van Benneveld' op het Zuidenveldterrein worden de schapen traditiegetrouw met de hand geschoren. Er is een tentoonstelling en er wordt een demonstratie van viltwerk gegeven. De kinderen kunnen zelf een werkstukje van vilt maken. Vanaf het middaguur wordt een schaap boven het vuur aan het spit gebraden. Bezoekers kunnen lamsburgers proeven.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel