.

.

 

.

Eerste naam Sweelpop 2013 bekend

WEELPOP maakt de eerste naam bekend: THE ROMANCE + BOMBITAS

Wie waren er in 1982, 1984 en 1988 bij toen Herman Brood met zijn Wild Romance & Bombitas op het podium stonden tijdens Sweelpop?

Vrijdag 23 augustus 2013 staan ze weer op het hoofdpodium en wel met een heel speciaal optreden:

 

“Shpritsz was zijn grote doorbraak, met bekende nummers als ‘Rock 'n Roll Junkie’ en ‘Saturday Night’. De beroemde hoes zegt alles: Shpritsz is gestileerde rock-'n-roll met een hoog sexappeal”. (Bron: VPRO)

Een van de meest tot de verbeelding sprekende Classic albums komt uit in 1978; Herman Brood and his Wild Romance lanceren “Shpritsz”.
Niet een “doorsnee fantastische” plaat met een paar enorme hits; maar een album waar ieder nummer zijn eigen sterrenstatus heeft: ‘Doin’ it’, ‘Dope Sucks’ maar ook nummers zoals ‘Prisoners’, ‘Never Enough’, ‘Hot Talk’ tot en met ‘Pain’ maakten de “Shpritsz” sage. Shpritsz zorgde voor een ommekeer in muziekland, niet in de laatste plaats door de samenwerking tussen Herman Brood en de van oorsprong Belgische gitarist Dany Lademacher, dat resulteerde onder andere in de megahits ‘Saturday Night’ en ‘Never be Clever’ maar was ook de bakermat voor het ook niet te onderschatten “gevoel” Brood en het “gevoel” Shpritsz.

Nu, 35 jaar later viert The Romance (mét Dany Lademacher) het jubileum van“Shpritsz” met een complete en unieke live uitvoering van het hele legendarische Shpritsz album en andere nummers uit de Herman Brood catalogus.

 

Dus voor de ‘oude garde’ SWEELPOP bezoekers: Be There!

Kaartverkoop start 1 april 2013!!

Website:www.sweelpop.nl

 

Twitter: @Sweelpop

Facebook: Sweelpop festival

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel