.

.

 

.

Werkgroep Jongerendag (WJD) toont veerkracht

Sweelpop onuitwisbaar fenomeen Sweelpop is een onuitwisbaar fenomeen en mag nimmer van het poptoneel verdwijnen. Dat zeggen Klaas Scheper, Jans Oldengarm, Olfred Nijenbanning en Gert Askes. De vier nestors en veteranen van het populaire popfestival uit Zweeloo gaan de komende tijd de Werkgroep Jongerendag (WJD) met raad en daad ter zijde staan. Steun die de WJD goed kan gebruiken, want het zijn turbulente maanden voor de werkgroep. Het voortbestaan was in het geding, maar steeds meer wordt duidelijk dat Sweelpop de zware storm gaat trotseren.

De obligatie-actie ligt op koers en de verwachting is dat de komende week de grens van 300 verkochte obligaties zal worden overschreden. De WJD heeft de afgelopen periode bergen werk verzet om de zaak op de rails te krijgen. Als het om Sweelpop gaat durven WJD-voorzitter Jos Naber en bestuurslid Marjan Koopman weer voorzichtig naar de toekomst te kijken. 'Het is een moeizaam proces geweest, maar vooral dankzij de steun vanuit de bevolking, het begrip van de schuldeisers en de sympathie van de Sweelpop-veteranen lijkt het de goede kant op te gaan.' Al houden ze voorzichtigheidshalve wel een slag om de arm. 'De komende weken zijn beslissend. Veel zal afhangen of er voldoende obligaties worden verkocht. We zijn er bijna, maar de laatste loodjes wegen het zwaarst. Wat dat betreft geven we onverminderd een sterk koopadvies voor onze Sweelpop-obligaties!'

Het complete 13-koppig bestuur van de WJD zat afgelopen week voor een goed gesprek aan tafel met Oldengarm, Nijenbanning, Scheper en Askes. 'Sweelpop heeft meerdere stormen overleefd', weet Gert Askes uit ervaring. 'Ik weet nog goed dat 1987 een heel moeilijk jaar was. We kampten met een behoorlijk tekort. Ook toen is het goed gekomen en wij hebben er heel veel vertrouwen in dat het met Sweelpop ook nu goed komt.'

Askes zegt veel respect te hebben voor de inzet van het bestuur van de WJD. 'Ik vind het bijzonder knap hoe deze groep de schouders eronder heeft gezet.' Hij is samen met zijn kompanen Nijenbanning, Scheper en Oldengarm lange tijd betrokken geweest bij het festival in Zweeloo. 'We zijn er zodanig mee vergroeid dat ons lichaam één groot sweelpop is', lacht Askes. 'Sweelpop zit niet alleen in ons hart. Het zit in ons hele lichaam.' De moeilijke periode waarin popfestival bivakkeert heeft de vier oud-gedienden weliswaar nog net geen slapeloze nachten opgeleverd, maar het scheelde niet veel. 'Onze betrokkenheid is groot en dat we willen we graag delen met de WJD. We gaan niet op hun stoel zitten, maar waar we kunnen helpen zullen we dat zeker doen. Allerlei mogelijke acties passeren de revue. We laten nog van ons horen!', zeggen de vier op en top Sweelpop-supporters.

Op zaterdag 20 februari a.s. organiseert de WJD onder de titel "Vrienden van Sweelpop" een benefietconcert. De band Krap-An geeft vanaf 21.00 uur een optreden in de kantine van sportpark 't Alterbarg. De komende periode staan onder dezelfde titel meerdere activiteiten op de rol. Hou de berichtgeving hieromtrent in OEK in de gaten. Wilt u de WJD steunen door de aankoop van obligaties? Neem dan contact op met telefoonnummer 06-48127387 (Jelmer Drewes) of stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer info kijk ook op www.sweelpop.nl

Bijschrift foto: De nestors van Sweelpop en het fanatieke bestuur van de WJD Zweeloo weten het zeker: Sweelpop is een onuitwisbaar fenomeen en zal ook zeker in de toekomst doordraaien. (Foto: Thomas Kamman)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel