.

.

 

.

Aftellen tot Sweelpop 2015

Is het aftellen begonnen? “Ja, ieder jaar begint de spanning ongeveer een week van tevoren wel echt te komen, maar tegen de woensdag glijdt alles van me af” vertelt Mart Seubring, voorzitter van het Sweelpopbestuur (26).

Hoe gaat het met de kaartverkoop, zijn jullie tevreden? “We zijn zeker tevreden, maar het blijft toch altijd weer spannend. De tijd dat de kaartjes binnen twee dagen uitverkocht waren is voorbij, maar daar weten we goed mee om te gaan. Het vraagt meer structuur en een hoop creativiteit, maar dat is juist het leuke eraan.”
Wat is er anders? “We zetten nu veel meer in op media en sponsoring” zegt Marjolein Schreuder, hoofd Horeca  (22). “De Sweelpopkrant wordt dit jaar bv. in heel Zuid-Oost Drenthe verspreid. Vorig jaar hadden we een oplage van 3000. Die brachten we zelf langs de deuren. Dit jaar is de oplage 20000 en wordt het uitbesteed. We hopen op deze manier meer mensen van buiten Zweeloo en Aalden te bereiken.”
Dus jullie hebben nog weinig in de zon gezeten deze zomer? “Dat valt gelukkig nog wel mee. Het is ook een kwestie van goed plannen” knipoogt Mart. “Maar alles bij elkaar is het toch best veel. We organiseren immers niet alleen Sweelpop maar ook de Battle, de rommelmarkt en het Kloep’m.”
Sweelpop heeft de naam een ‘kweekvijver’ voor startende artiesten te zijn. In 2005 stond bv. Within Temptation op Sweelpop en dit jaar staan ze op het grote tweedaagse festival VestingPop in Coevorden. Hoe doen jullie dat toch? “Het hele jaar door houden we de muziekwereld goed in de gaten. Rekening houdend met het budget en andere zaken maken we een keuze waar we alle twaalf achter staan. Dat is het leukste, maar ook het lastigste van het bestuurswerk, want niet iedereen heeft dezelfde smaak.”
Het zijn dit jaar niet echt bekende namen…“Het zijn misschien nu nog geen grote namen, maar alle bands klinken kwalitatief gewoon top en weten echt een show neer te zetten.Kobus en de Rokkers, de band die dit jaar met grote overmacht de Battle won, opent het programma. Vervolgens wordt het niveau verder opgevoerd met The Euros die vooral top 40 muziek spelen. Ze heetten vroeger 30eurolive, en dat zegt veel mensen wel wat. Na The Euros gaan we rocken met Navarone die eerder o.a. bij Concert at Sea en het Zwarte Cross festival optraden. Dan is het tijd voor iets kalmers en treedt Coldplace op, een supergoede coverband. En ten slotte stappen we dan in de achtbaan die The Dirty Daddies heet, want dat is echt de enige manier om hen te omschrijven.”
Klinkt goed. Tot slot, wat maakt Sweelpop zo bijzonder? “Dat zijn absoluut de vele vrijwilligers’’ zegt Mart. “En de ongedwongen sfeer natuurlijk” valt Marjolein hem bij.  “We maken er samen ieder jaar weer een mooi feest van. Zorg dat je er bij bent op 14 augustus!” Kijk voor kaarten of meer info op: www.sweelpop.nl.

Zorg dat je er 14 augustus bij bent op Sweelpop (foto Margreet Schuiling)

Bron: Oes Eig’n Kraantien 12 augustus 2015

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel