.

.

 

.

35e editie Sweelpop: zwoel, gezellig en super geslaagd!

Het sfeertje in popstadion 't Alterbarg was afgelopen vrijdagavond weer enorm tof. Meer dan 1.000 bezoekers genoten met volle teugen van de zwoele en gezellige sfeer. De spontaniteit en energie van de bands werkten zeer aanstekelijk. Zo kwamen de jonge Sweelpopgangers een halfuur voor middernacht bij het hoofdpodium handen en voeten tekort bij het daverend optreden van Kraantje Pappie. De Groningse rapper Alex van der Zouwen bracht het publiek met zijn onnavolgbare acts in vervoering. Onze fotograaf Ruud Janse was van de partij en maakte een aantal prachtige foto’s.

Sweelpop heeft veel gezichten. Het is niet alleen de muziek die boeit. Het is vooral de saamhorigheid die ontstaat onder de bezoekers die in een ontwapenende entourage een avondje heerlijk uit hun dak gaan.

Het jaarlijks popfestival bood vrijdagavond weer in alle opzichten een fraaie staalkaart van wat mooi en spannend is in het huidige popaanbod.Het moest dan ook wel raar lopen wilde de 35e editie van Sweelpop óók dit jaar geen topeditie beleven. Zo oordeelde ook het publiek: het was weer een fantastische happening!

Diep Triest zorgde vrijdagavond voor een stevige inbreng van de Nederlandstalige muziek. Het slotstuk was net als vorig jaar in vertrouwde handen van The Dirty Daddies. Een machtige machine die het Sweelpop-podium op bruisende wijze volledig inpakte. De band speelde vurig en stuwend. De sterke baslijnen dreven het boeltje tot na middernacht ongenadig vooruit.

Meer dan honderd vrijwilligers waren in touw om de 35e editie van Sweelpop tot een succes te maken. Imponerend om te zien hoe de Stichting Sweelpop in teamverband en in feite met de sympathie van de gehele Zweeler gemeenschap dit popfestival in deze vorm jaarlijks weet te bewerkstelligen. Het gaat allemaal heel gemoedelijk en met een bewonderenswaardig stukje collegialiteit

 

Foto's: Ruud Janse Fotografie

Kijk voor meer foto's in Fotoalbum

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel