.

.

 

.

Klinkende namen op Sweelpop 2010

Na maanden van keihard werken om het voortbestaan van Sweelpop te garanderen, kan de organiserende Werkgroep Jongerendag Zweeloo (WJD) met een gerust hart met de eerste namen naar buiten treden: Di-rect, Rigby en Flippen. Di-rect treedt op 20 augustus in Zweeloo aan met de nieuwe zanger Marcel Veenendaal, die via het BNN-programma Wie is Di-rect de opvolger werd van Tim Akkerman. Rigby werd in 2009 huisband van het tv-programma De Wereld Draait Door. Ze scoorden een hit met One Song tijdens de Serious Request-actie van 3FM in Groningen (het Glazen Huis). Flippen is volgens de organisatie 'de meest geflipte band van Nederland'.

Sweelpop 2010 wordt met het contracteren van Di-rect op voorhand veelbelovend. Het waren roerige en drukke tijden voor Di-rect. Na het vertrek van Tim Akkerman is de band naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe frontman. Met de nieuwe zanger Marcel en toetsenist Vince is de band nu weer compleet en duiken ze het festivalseizoen in. Op de agenda mag Sweelpop natuurlijk niet ontbreken en de rockband reist dan ook op vrijdag 20 augustus af naar Zweeloo. Grote complimenten zijn er voor de nieuwe sound van Di-rect, die iets weg zou hebben van Coldplay en Snow Patrol. De nieuwe single 'This is who we are´ is een veelbelovend voorproefje op het gelijknamige nieuwe album wat half mei uit komt.

Voor de band Rigby begon het allemaal in 2008. Vijf bevriende muziekanten sloegen de handen in één om samen het perfecte popliedje te maken. En dat is goed gelukt. Rigby is bekend van de single ´One song´, het liedje van de Serious Request 2009, het Glazen Huis in Groningen. En Rigby is regelmatig te zien in het televisieprogramma De Wereld Draait Door waar ze dit seizoen als huisband fungeren. Hier laat Rigby zien van alle markten in de muziekwereld thuis te zijn. En dan als rode draad band op Sweelpop ´10: ´De meest geflipte band van Nederland´: FLIPPEN! Deze frisse, krachtige en energievolle band staat garant voor een show vol actie en humor. Met dit vijftal is meezingen, dansen en springen onvermijdelijk. Sweelpop verwelkomd Flippen dan ook graag op het tweede podium om het publiek continu te vermaken. Meer info: sweelpop.nl

Bijschrift foto:De band Di-rect is één van de onbetwiste publiekstrekkers tijdens Sweelpop 2010


Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel