.

.

 

.

Mart Seubring (27) heeft geen spijt van sprong in het diepe

Oud-voorzitter Sweelpop volgt vanuit Portugal ontwikkelingen popfestival op de voet. ‘Als je op zoek bent naar werk moet je soms in het diepe springen. Toen het buitenlands avontuur in Portugal zich aandiende ben ik er echt voor gegaan’, aldus Mart Seubring, die inmiddels al weer ruim elf maanden met veel plezier bij Teleperformance Portugal werkt.

Groot avontuur
Voor de afgestudeerde HBO’er lag een baan in Nederland aanvankelijk niet direct in het verschiet en dus pakte Mart begin september 2016 zijn koffers en vertrok naar de Portugese hoofdstad Lissabon. Een groot avontuur voor iemand die in 27 jaar nooit langer dan een maand buiten de voormalige gemeente Zweeloo heeft doorgebracht.
Mart werkt er als Customer Service Representative voor Teleperformance Portugal. ‘Deze onderneming maakt deel uit van één van ’s werelds grootste bedrijven op het gebied van Customer Services. Potentiële werknemers worden uit heel Europa ingevlogen om hier in Lissabon te komen werken voor verschillende projecten. Ik werk voor een Nederlands project dat is gerelateerd aan een grote online-webshop in Nederland.'
Mart had in eerste instantie niet verwacht dat hij het in Portugal heel lang zou volhouden. ‘Dat is me echter 100% meegevallen, want ik zit hier nu toch al ruim elf maanden. Daarnaast heb ik zojuist een contractverlenging aangeboden gekregen en ben van plan om er nog een jaar aan vast te plakken.’

Werkinstelling
Het is in vele opzichten volstrekt anders dan in Nederland, maar het bevalt Mart prima. ‘De algemene werkinstelling is een stuk rustiger en relaxter ten opzichte van wat wij in Nederland gewend zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is de lift in mijn appartementencomplex die al twee weken defect is. Zoiets zou in Nederland binnen twee dagen gerepareerd zijn. Het levert soms wel frustraties op, maar ik heb geleerd me hier niet meer druk om te maken. Daarnaast maakt het heerlijke weer natuurlijk heel veel goed!’

Sweelpop

Eén van de consequenties van zijn langere verbintenis in Portugal is wel dat de voormalig voorzitter van Sweelpop vrijdagavond a.s. niet aanwezig kan zijn op zijn meest favoriete popfestival. ‘Ik moet het dit jaar aan mij voorbij laten gaan en dat spijt me bijzonder. Uit ruime ervaring weet ik dat Sweelpop natuurlijk weer één groot feest gaat worden. Dit is ook volstrekt duidelijk als je de line-up van deze 36e editie ziet! Dankzij de social media-kanalen van Sweelpop volg ik de ontwikkelingen op de voet. Ik ga er vanuit dat we nog jaren kunnen genieten van het gezelligste festival van Drenthe. Iedereen alvast veel plezier toegewenst tijdens Sweelpop!’

Overigens zoekt Teleperformance Portugal nog altijd nieuwe Nederlandse werknemers. ‘Dus mocht je het leuk vinden om hier ook te komen werken, aarzel niet om contact met me op te nemen! Ik vertel je graag over mijn ervaringen en de mogelijkheden’, aldus een enthousiaste Mart Seubring.

Bijschrift foto: Mart Seubring (27) heeft zijn draai in de Portugese hoofdstad Lissabon helemaal gevonden. Aanvankelijk mikte de Aaldenaar op een kortdurende werkervaring, maar inmiddels gaat hij zijn tweede jaar bij het internationaal opererend bedrijf Teleperformance tegemoet.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 22 augustus 2017.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel