.

.

 

.

‘Vrijwilliger bij Sweelpop voelde voor mij als een eer’

Rink ten Berge (28) heeft elf edities genoten van zijn rol 'achter de bar'. Komende vrijdagavond staat de 36e editie van Sweelpop op het programma. Met Rink ten Berge blikken we terug en vooruit op het populaire popfestival.

Rink behoorde jarenlang tot de kerngroep van de Sweelpop-vrijwilligers. Zodra de opbouw begon was de leraar van VSO De Monoliet in Leeuwarden op ’t Alterbarg van de partij. De 28-jarige geboren en getogen Zweeler was meer dan tien jaar een veelzijdig vrijwilliger. ‘Voorafgaand aan Sweelpop moet er veel worden opgebouwd. Hier kan het stichtingsbestuur altijd hulp bij gebruiken. Ik probeerde dan ook zoveel mogelijk assistentie te verlenen. Wanneer de ‘’deuren’’ opengingen nam ik plaats achter de tap om de bezoekers te voorzien van het ‘’gouden nat’’. Sinds vorig jaar sta ik echter niet meer achter de bar, maar voor de bar....!’, zegt Rink met een brede smile. Hij nam afscheid als vrijwilliger, maar blijft Sweelpop als bezoeker uiteraard trouw. Wonen en werken in Leeuwarden Alle t-shirts van Sweelpop heeft Rink ten Berge nog keurig bewaard. Hij is er trots en zuinig op. ‘Alle exemplaren hangen keurig op een rijtje. Sweelpop 2015 was mijn laatste dat ik als vrijwilliger actief ben geweest. Ik voelde het steeds als een eer om jaarlijks mijn bijdrage aan dit popevenement te leveren’, zegt Rink. Vanwege zijn werk in Leeuwarden woont hij sinds deze week in de Friese hoofdstad, maar Zweeloo én Sweelpop blijven uiteraard binnen handbereik. Popstadion 't Alterbarg Uit alles blijkt dat de goedlachse Rink zijn hart aan het popfestival heeft verloren en komt dan ook met ontzettend veel plezier naar het popstadion 't Alterbarg. ‘Er heerst een geweldige vriendschappelijke sfeer.’ Sweelpop kenmerkt zich volgens Rink om het ‘gemoedelijk sfeertje’ waarbij de muziek sfeerverhogend werkt. ‘Het is voor veel mensen een jaarlijks terugzien van oude vrienden en bekenden.’ Gevarieerd Rink noemt zich een echte popliefhebber. ‘Ja, ik ben echt dol op muziek en ik heb ook bijna de hele dag muziek op staan als ik thuis ben. Het is dan wel een heel gevarieerd scala aan muziek. Het gaat van house naar singer songwriter en van de Amerikaanse hiphop naar de Nederpop. Eén artiest steekt er op dit moment echt bovenuit: James Bay. De Britse popzanger met zijn onafscheidelijke hoed.’ Het zal echter een hele toer worden om James Bay op het Sweelpop-podium te krijgen, maar Rink heeft met de elektronische band LAKSHMI meer ijzers in het vuur. Met aan het roer de 23-jarige singer-songwriter Lakshmi Swami Persaud uit Wijchen. De talentvolle Gelderse zangeres combineert pop met een mix van poëtische teksten. 'Lakshimi heeft een dromerige, donkere sound en zingt op haar onlangs verschenen debuutalbum over de liefde in al haar facetten. Ze zou zeker niet misstaan op het Sweelpop-podium’, aldus Rink. Kijk voor actuele info op www.sweelpop.nl Bijschrift foto: Rink ten Berge (28) kan als liefhebber genieten van alle popgenres, maar vooral intens genieten van Sweelpop. Vrijdagavond is hij uiteraard van de partij tijdens de 36e editie van het popfestival op 't Alterbarg. (Archieffoto: Monique Jonkman-Koolen) Oes Eig'n Kraantien d.d. 22 augustus 2017.
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel